Recensie: Chilling Adventures of Sabrina Part 3 is genieten

Riverdale is een serie die mij persoonlijk nooit heeft kunnen bekoren. Er is echter een andere Archie comics waarvan wel een geslaagde serie is gemaakt. Chilling Adventures of Sabrina is totaal anders dan Sabrina The Teenage Witch. Hoewel het eerste seizoen ietwat tegenviel, was het tweede seizoen van de serie alweer een stuk beter. Chilling Adventures of Sabrina Part 3 is echter next-level over the top met genoeg horror. Voor sommige fans zal het waarschijnlijk een beetje te campy zijn, maar over het algemeen maakt seizoen 3 de potentie van de serie zeker waar.

Waar gaat het over?

Sabrina kwam er in seizoen 2 achter dat ze de dochter is van Lucifer Morningstar, oftewel Satan. Ze weigerde koningin van de hel te worden en met behulp van haar familie en vrienden wist ze Lucifer gevangen te nemen in het lichaam van Nick Scratch. Sabrina en haar kring wanen zich veilig in seizoen 3, maar niets is minder waar. Lucifer heeft nog steeds veel invloed op de Spellmans en ook in de hel gaat het niet zo lekker. Daarnaast komt er een kermis naar Greendale, die ook een groot gevaar met zich mee brengt.

Sterkste seizoen tot nu toe

Chilling Adventures of Sabrina Part 3 laat zien dat de vrouwen de baas zijn. In eerdere seizoenen werden onze favoriete heksen standaard gezien als slaafjes van de mannen, maar nu hebben ze het heft in eigen handen genomen. Sabrina is een leuker personage geworden, al is het “ik doe wat ik zelf wil” gehalte nog altijd vrij hoog. In dit seizoen zijn daar echter wel grote consequenties aan verbonden, een vooruitgang ten opzichte van de eerste twee seizoenen. Soms voelt het wel alsof ze nog te veel willen laten zien dat Sabrina naast haar heksenbestaan ook nog een normaal leven heeft. De scènes op haar middelbare school voelen soms geforceerd aan, vooral nu er á la Riverdale teveel muzikale intermezzos en cheerleading momenten zijn. De seizoensfinale is wel een enorm goed voorbeeld van deus ex machina, maar alsnog vermakelijk om naar te kijken.

Recensie: Chilling Adventures of Sabrina Part 3 is genieten

In dit seizoen zijn er meer dreigingen dan alleen the Dark Lord. Dat is verfrissend. Natuurlijk blijft Satan nog altijd op de achtergrond de boel verzieken, maar hij is niet meer de belangrijkste antagonist. De dreigingen die Greendale nu teisteren zijn wellicht nog wel erger dan de gevallen engel.

Seizoen 3 durft grenzen te verleggen wat betreft de horror. Natuurlijk zit de serie nog steeds niet op het Conjuring horror niveau. Dat hoeft ook niet. Het is niet erg genoeg om een niet-horror fan als ondergetekende af te schrikken, dus de balans is goed. De sets zien er nog mooier uit dan in eerdere seizoenen en ook de kostuums zijn om te smullen.

Verder pleit ik persoonlijk voor een spin-off serie over Ambrose en Prudence Night, toch wel de beste personages in deze serie. Ik zou zonder blikken of blozen acht seizoenen van hun avonturen samen kunnen binge-watchen.

Conclusie

Chilling Adventures of Sabrina Part 3 is een kleurrijk feest die over het randje durft te gaan, maar nog steeds leuk blijft om te kijken. Er is voldoende diversiteit in de serie en zal ook horrorfans kunnen behagen. Gelukkig kunnen we dit jaar nog seizoen 4 verwachten.

Chilling Adventures of Sabrina Part 3

4.05

Cast

4.5/5

Verhaal

4.0/5

Visueel

4.0/5

Diversiteit

3.8/5

Goed

  • Goede cast
  • Diversiteit
  • Visueel aantrekkelijk
  • Meer horrorelementen

Niet zo

  • Teveel mortals
  • Deus Ex Machina overload

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

1 Comment

  • Hoe langer ik nadenk over dit seizoen, des te minder enthousiast ik word. Het einde vond ik zo makkelijk en ook de verhaallijn rondom Theo vond ik ook te simpel gedaan (plus die Riverdale-vibes vond ik ook helemaal niks haha). Gelukkig wel een vermakelijk seizoen, ik ben benieuwd wat het laatste seizoen gaat brengen 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.