Recensie: Chilling Adventures of Sabrina Part 2 is beter dan Part 1

Voor veel van ons Millenials is Sabrina een icoon. De komedieserie over de tienerheks wordt nog altijd gewaardeerd. Vorig jaar echter bracht Netflix deel 1 uit van The Chilling Adventures of Sabrina. De serie, gebaseerd op de gelijknamige comics, is een stuk donkerder en intenser dan de Sabrina die we gewend waren. Part 1 van de serie was goed, maar had hier en daar nog wel wat verbeterpunten. Sabrina was bijvoorbeeld een betweter die iedereen in gevaar bracht vanwege haar domme beslissingen. Part 2 is echter een stuk beter dan Part 1. De serie is een stuk duisterder, enger en intenser.

Waar gaat de serie over? Spoilers Part 1

De serie draait om Sabrina Spellman, die half-heks en half-sterveling is. Op haar zestiende verjaardag moest zij haar naam schrijven in het boek van het beest, zodat ze het pad van de nacht zou bewandelen. Sabrina verzette zich hier langere tijd tegen, maar met de aansporing van Miss Wardwell tekende ze uiteindelijk het boek om Greendale en haar vrienden te redden.

Recensie: Chilling Adventures of Sabrina Part 2 is beter dan Part 1

In Part 2 ontdekt Sabrina dat ze nog meer onverklaarbare krachten heeft. Ze gebruikt deze om de Church of Night te hervormen en Lord Blackwood te dwarsbomen. Er zijn echter grotere problemen die op de loer liggen waar Sabrina geen weet van heeft. De Heer van het Duister heeft haar namelijk nodig voor zijn eigen snode plannen. Hij laat zich door niets tegenhouden.

Meer spanning en horror

Waar Part 1 van de serie tamelijk braaf was, doet Part 2 zijn horroretiket wat meer eer aan. Het is nog steeds makkelijk te kijken voor niet-horrorfans, maar de serie blijft de grenzen opzoeken. Dat is mooi, want het zorgt ervoor dat gedurende alle acht afleveringen de serie spannend genoeg blijft om te kijken. Het voelt nu echt alsof het einde van de wereld nadert waardoor er meer te verliezen valt. Dat maakt de serie ontzettend sterk.

Betere ontwikkeling van de personages

Een ander pluspunt vergeleken met part 1, is dat er meer ontwikkeling is voor de personages. Sabrina is een stuk minder irritant. Nick is niet enkel meer een bad-boy lustobject. Sabrina’s sterfelijke vrienden kunnen zichzelf nu redden en dragen ook actief bij aan het redden van de wereld. Ieder personage voelt nu echter aan. De motieven en beweegredenen voor de personages zijn duidelijker, waardoor het makkelijker is om je in de personages te verplaatsen en met ze mee te leven.

Een middelvinger voor het patriarchaat

The Chilling Adventures of Sabrina kenmerkt zich vooral door de feministische trekken die de serie heeft. Dit is uiteraard geen slecht iets. De serie weet op indrukwekkende wijze te laten zien hoe vrouwen in hun kracht kunnen komen en kunnen vechten voor gelijke rechten. Tegelijkertijd laat het ook zien wat er gebeurt als het patriarchaat de dreiging voelt en wanhopig probeert om zich te verdedigen. Het is een interessante dynamiek die zeker nog verder uitgewerkt gaat worden in Part 3 en 4.

The Chilling Adventures of Sabrina is echter geen serie die mannen haat. Er zijn genoeg mannelijke personages die zelfverzekerd zijn in hun mannelijkheid, maar zich niet bedreigd voelen door de sterke vrouwen in de serie.

Conclusie

The Chilling Adventures of Sabrina Part 2 is een geslaagd vervolg op het veelbelovende Part 1. Het verhaal en de personages zijn uitgediept en de serie weet de spanning over de gehele 8 afleveringen vast te houden. Daarnaast zit er veel meer Nick in Part 2, en dat is iets waar iedereen gelukkiger van wordt. Een aanrader.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.