Korte film Nine is hartverscheurend dystopisch

Nine is een dystopische animatiefilm waar Tim Burton aan meegewerkt heeft. Geen horror, maar wel spannend, neerslachtig en best een beetje eng eigenlijk? Er zitten in ieder geval een paar goede jumpscares in. Ook voor de horrorhaters onder is, is Nine leuk om te kijken als je voor horrorfilms voor bangeriken gaat! En als je het toch te eng vindt: het duurt maar tachtig minuten. Even volhouden.

Waar gaat Nine over?

Korte film Nine is hartverscheurend dystopischNine is een klein popje gemaakt van jute, technologie en een soort magie. Hij wordt wakker in een wereld waarin geen mensen meer leven, omdat die zijn uitgeroeid door machines. Hoe dat precies gebeurd is en hoe hij verdere vernietiging van de aarde kan stoppen, moet hij samen met acht andere popjes uitvinden. Ze moeten vluchten van destructieve robots terwijl ze zoeken naar hints om het mysterie te ontrafelen.

Is Nine origineel?

Een dystopische wereld die is overgenomen door machines, klinkt niet heel origineel. Dat is het ook niet, maar de manier waarop het in Nine is neergezet, is toch best uniek. Het is grimmig, creepy, hartverwarmend en behoorlijk verrassend. Deze film gaat je gevoelens in ieder geval niet sparen, laat ik het zo zeggen. Zelf vond ik de verhaallijn zo interessant, dat ik deze film volgend jaar met Halloween waarschijnlijk weer kijk.

Het einde is een anticlimax

Om teleurstelling te voorkomen, wil ik alvast aankondigen dat het einde voor mij een anticlimax was. Ik had verwacht dat er meer met het magische element in de film zou gebeuren, maar dat was niet echt zo? En het is mij ook niet duidelijk of Nine de wereld nou gered heeft.

Conclusie: Nine is best leuk

Korte film Nine is hartverscheurend dystopisch

Omdat de film maar tachtig minuten duurt, voelt het vooral in het begin, maar ook aan het einde wat gehaast. Dat is jammer. Ze hadden van mij veel meer tijd mogen nemen om uit te leggen welke relaties de popjes tot elkaar hebben en hoe en waarom ruzies ontstaan zijn. Daarmee is het ook meteen duidelijker wie wanneer beschikking had over welke informatie. Wat ik daarmee bedoel, is dat een van de popjes een vijand heel makkelijk verslaat en ik vraag me af waarom dat niet al veel eerder gebeurd is… Anyway, ik vond Nine een vermakelijke en creepy film en zou het dus toch aanraden! De vormgeving is leuk gedaan en de personages zijn lief en makkelijk om een band mee op te bouwen. Kijken dus als je een horrortober marathon gaat doen met mensen die niet van horror houden.

Nine

Short & not so sweet
3.4

Worldbuilding

4.5/5

Vormgeving

4.5/5

Onvoorspelbaarheid

2.5/5

Tempo

2.5/5

Gruwelijkheid

3.0/5

Laat een reactie achter

Jennifer

https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/

Check mijn social media voor updates over mijn fantasyreeks De Legendes van Pendar, reviews van andere boeken en fanart! Ik proeflees ook graag.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.