Geekmas: Kerst bij Koosje is de perfecte mini kerstserie

Net zoals in 2018 (Kerst met de Kuijpers) kwam Videoland vorig jaar met een nieuwe mini kerstserie. Ditmaal heette de serie Kerst bij Koosje en volgt het voor vijf afleveringen lang het chaotische leven van Hotel Koosje tijdens de kerst. Mijn verwachtingen waren wel hoog na de serie van vorig jaar en Kerst bij Koosje heeft die verwachtingen zeker waar gemaakt.

Waar gaat Kerst bij Koosje over? 

Geekmas: Kerst bij Koosje is de perfecte mini kerstserie

Hotel Koosje wordt gerund door Merel, haar vader Viktor en haar twee broers Rick en Bram. Merel haar zus, Klaas, heeft jaren lang gewerkt in het hotel, maar heeft uiteindelijk het hotel leven vervangen om te gaan reizen met haar dochter. De naam Koosje komt van Merel’s overleden moeder, die het hotel heeft opgericht. Nu zij overleden is, doet de familie er alles aan om de droom van het hotel voor te laten bestaan.

Met kerst wordt er altijd enorm uitgepakt in het hotel. Van kerstversiering overal, tot een echte kerstman en een heerlijk kerstdiner. Maar dit jaar gaat het chaotischer dan normaal. Merel’s vader is namelijk vergeten een kerstman in te huren en nu dreigt er een kerst te komen, zonder kerstman. Tot overmaat van ramp gaat de kerstverlichting stuk en is er nog achterstallige onderhoudt in het hotel. Merel weet een klusjesman te vinden, maar erg handig is deze niet. Ramp na ramp lijkt te gebeuren als Rick en Bram geen inspiratie hebben voor het kerstdiner en er een welbekende hotelresencent incheckt..

Ontzettend leuk

Ondanks dat Kerst bij Koosje de tweede miniserie was van Videoland en een vervolg op Kerst met de Kuipers, was het ontzettend leuk om te kijken. Leuker nog dan de eerste miniserie. Dat kwam vooral omdat ik deze verhaallijn origineler vond, al was het nog steeds wel een beetje voorspelbaar. Wederom zat alles wat nodig was er in: drama, verdriet en romantiek. Het is wellicht wat minder herkenbaar dan de eerste serie – aangezien die over een familie ging tijdens kerst en deze over een hotel – maar er zijn nog genoeg familie irritaties die iedereen zal herkennen. Ruzies over de cadeaus, opruimen, het kerstdiner. Al met al, kijken alle afleveringen heel makkelijk weg en is het onmogelijk om niet te lachen tijdens de serie.

Cast

Het is misschien dan een voorspelbare mini kerstserie, maar de cast is niet niets. Eva van de Wijdeven, Peter Blok, Tim Haars, Katja Schuurman, Benja Bruining en Carly Wijs schitteren in de hoofdrollen. De voorspelbaarheid is wellicht meer te wijden aan dat het een cheesy kerstserie is, dan aan de cast zelf. Want over de acteerkunsten is niets slechts te zeggen. Je wordt echt meegenomen in Merel’s chaotische leven tijdens de kerstdagen en alle ups en downs die erbij komen kijken.

Kerstsfeer

Er is iets wat de makers van deze mini series heel goed kunnen en dat is een kerstsfeer neerzetten. Het hotel is compleet ingepakt met kerstversiering en gezellige kerstlichtjes. Er is een kerstman, een kerstboom, een kerstdiner. Er is niets wat ontbreekt als het neerkomt op een kerstsfeer. Daarbij weten de makers er ook een hele knusse en gezellige serie van te maken en dat is voor mij perfect tijdens de feestdagen .

Conclusie

Hoewel ik bij de eerdere recensie van Kerst bij De Kuipers zei dat het niet de beste Nederlandse serie was, vind ik dat Kerst bij Koosje wel onder een van de beste valt. Wat een gezellige en leuke serie is dit. Je bent vijf afleveringen lang aan het lachen en aan het meeleven met Merel en haar familie. Als je nog iets zoekt om te bingewatchen in deze grauwe decembermaand, is dit zeker een aanrader.

Kerst bij Koosje

Bingen in december
4.7

Verhaal

4.5/5

Cast

5.0/5

Originaliteit

4.5/5

Kerstsfeer

5.0/5

Humor

4.5/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.