Geekmas recensie: The Prom is kleurrijk maar niet helemaal geslaagd

De Kerstvakantie is eindelijk aangebroken en dus is er genoeg tijd om te Netflixen! Om ons door deze donkere dagen heen te worstelen zijn we uiteraard op zoek naar iets kleurrijks en hartverwarmends. Netflix heeft geprobeerd om dat over te brengen met de musicalfilm The Prom, geregisseerd door Glee-maker Ryan Murphy. De film heeft een sterrencast met onder andere Meryl Streep, Nicole Kidman en Keegan-Michael Key. Ondanks de gebreken van de film, had het best een klassieker kunnen worden. Waardoor dit niet zal gebeuren? James Cordon. Dat zullen we zo verder uitleggen.

Waar gaat The Prom over?

Emma (Jo Ellen Pellman) wil maar één ding; naar het schoolgala (prom) gaan samen met haar vriendin. Dit mag niet van de ouderraad en dus wordt het hele gala geannuleerd. Een aantal Broadwaysterren met slechte reputaties besluit om Emma te helpen. Eerst alleen als publiciteitsstunt, maar gaandeweg leren ze dat er meer is in het leven dan de spotlights.

Het probleem is James Cordon

Er zijn veel dingen die goed zijn aan The Prom, maar ook een aantal gebreken waardoor het niet de film is die het had kunnen zijn. Murphy heeft er duidelijk zijn stempel opgedrukt en het is ook een persoonlijke film voor hem. Ook Murphy komt uit Indiana en mocht niet zijn vriendje meenemen naar het gala. Het is dan ook niet gek dat hij besloot om de musical, die van 2018 tot 2019 op Broadway draaide, te verfilmen. Het grootste deel van de cast is top. Meryl Streep heeft het duidelijk naar haar zin en haar chemie met Keagan-Michael Key is top. Nicole Kidman brengt haar Moulin Rouge energie weer terug naar het scherm. Ook Jo Ellen Pellman weet zich in haar debuut staande te houden tegenover grootheden uit het vak.

Geekmas recensie: The Prom is kleurrijk maar niet helemaal geslaagd

Het grote probleem? De keuze om James Cordon te casten. Nu was James al geen succes in Cats (niet perse zijn schuld, want de hele film was ellendig). Maar waarom werd er de keuze gemaakt om hem te casten als een homoseksuele Broadwayster als Broadway vol zit met acteurs die ook daadwerkelijk op mannen vallen. Was Neil Patrick Harris niet beschikbaar? Het resultaat is dat Cordon alle mogelijke stereotypen uit de kast haalt en er is geen enkel moment dat het overtuigend is. Dat is jammer, want de boodschap van de film wordt zo minder overtuigend. Juist een homoseksuele acteur had meer lading kunnen geven aan de emotie die het personage met zich meebrengt. Corson is een prima entertainer, maar als acteur komt hij nog te kort om emotionele momenten goed over te brengen.

The Prom heeft geen memorabele liedjes, maar de nummers die worden gezongen hebben wel een goede energie en qua aankleding en choreografie is de film zeker geslaagd. Toch is het makkelijk om na de speeltijd van 122 minuten de film onmiddelijk te vergeten. Dat is jammer, zeker gezien de belangrijke boodschap.

Conclusie

Voor degenen die musicalfilms haten is dit sowieso een film om over te slaan, maar de echte musicalfans zullen er wel van kunnen genieten tot op zekere hoogte. Verwacht er echter niet teveel van. Het is op geen enkel moment een echt cinematisch hoogstandje.

The Prom

0.00
2.6

Verhaal

4.0/5

Cast

3.5/5

James Cordon

0.5/5

Choreografie

3.0/5

Muziek

2.0/5

Goed

  • Goede cast
  • Goede choreografie
  • Visueel mooi
  • Goede boodschap

Niet zo

  • James Cordon
  • Muziek is niet memorabel

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.