Geekmas: wegsmelten bij Kerst met de Kuijpers

Met Nederlandse series is het vaak een hit or a miss, maar de Videoland kerstserie Kerst met de Kuijpers valt absoluut in de een hit categorie. Een kersthit! In Kerst met de Kuijpers word je meegenomen in het chaotische huishouden van familie Kuijpers. Vijf afleveringen lang op en top kerst sfeer, familiedrama, liefde en gezelligheid.

Waar gaat Kerst met de Kuijpers over?

Geekmas: wegsmelten bij Kerst met de Kuijpers

Kerst met de Kuijpers gaat over de familie Kuijpers. Al jaren lang wordt het kerstfeest bij moeder Marja gevierd, met haar twee zoons Casper en Frank en hun gezinnen. Maar dit jaar hadden de zoons andere plannen. Marja treurde er niet om, want ze had na de dood van haar man eindelijk weer een nieuwe liefde, Hans, gevonden. Alleen was Marja er nog niet aan toe gekomen om de nieuwe liefde voor te stellen aan de familie. Als ze dus hoort dat haar zoons dit jaar niet langs kunnen komen, nodigt ze Hans uit om voor het eerst kerst samen te vieren.

Dat samen zijn loopt alleen helemaal in de soep, als haar twee zonen toch besluiten even langs te komen. Marja weet niet wat ze moet doen en stelt Hans voor als de klusjesman, in plaats van als haar nieuwe liefde. Tot overmaat van ramp zorgt het winter weer ervoor dat Frank niet naar Bali kan vliegen voor kerst en besluit te blijven, evenals zijn broer Casper. Marja durft niet meer toe te geven dat ze heeft gelogen over Hans en probeert gezellig mee te spelen met het volle huishouden, terwijl Hans in het tuinhuisje maar aan het schilderen geslagen is.

Als Marja denkt dat het niet erger kan worden, staat de ex-vrouw van Frank nog voor de deur met haar zoon en komt de buurvrouw ook nog buurten met haar dochter. Kan Marja zich nog uit de leugen redden en met haar gezin én Hans kerst vieren?

Nederlandse series

Niet iedereen is even fan van Nederlandse series, maar ik zou deze absoluut aanraden. Het is heerlijk knus en perfect om te kijken op een donkere avond. De in totaal afleveringen zijn overigens ook maar twintig minuten, dus je kan ze makkelijk achter elkaar kijken. Daarbij zijn de acteurs niet zomaar acteurs. Jeroen Spitzenberger, Ronald Goedemondt en Henriëtte Tol vertolken de hoofdrollen. Verder zijn ook Carly Wijs, Marcel Hensema en Eva van der Gucht te zien. Niet de minste cast dus. De serie zit wel verder goed in elkaar, met een leuke verhaallijn, plottwisten en veel romantiek, drama en gezelligheid.

Kerstsfeer

Geekmas: wegsmelten bij Kerst met de Kuijpers

Als je deze serie alleen zou beoordelen op de kerstsfeer, zou het een 10+ krijgen. In vrijwel elk shot is wel kerstversiering te zien. Een grote kerstboom, cadeautjes en lichtjes. Je kan er helemaal bij weg smelten. Het helpt ook dat het in de serie daadwerkelijk kerst is, dus alles wat de personages doen, heeft wel te maken met iets van de feestdagen.

Conclusie

Het is niet de beste Nederlandse serie die er is, maar wel één van de gezelligste. De hele serie draait gewoon om familie, liefde en de knusheid die hoort bij de feestdagen. Zeker nu grote familie feesten met kerst niet mogelijk zijn, is het wel knus om via deze serie toch een beetje van dat familie gevoel te krijgen. De serie is vooral ook heel grappig, dus wie nog niet helemaal in de blije kerst mood zit, kijk Kerst met de Kuijpers op Videoland.

0.00
4.25

Verhaallijn

3.5/5

Cast

5.0/5

Originaliteit

3.5/5

Kerstsfeer

5.0/5

Goed

  • Heel kerstig
  • Grappig
  • Gezellig
  • Goede cast

Niet zo

  • Soms een beetje flauw

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.