Dit zijn alle superheldenfilms die uitkomen in 2022

2022 wordt een goed jaar voor superheldenfilms. Tussen Marvel, DC en Sony zullen er in dat jaar ongeveer negen films uitkomen. Het zal dus eindelijk het jaar zijn waarin we te weten komen of het publiek genoeg heeft van superhelden. De laatste tijd zijn er namelijk best veel mensen in de filmindustrie geweest die kritiek hebben geuit op het genre. Dat doet de grote studio’s echter weinig. Marvel haalde met Avengers: Endgame een dikke vetpot binnen en ook DC bleef niet achter met onder andere Aquaman en het grote succes van Joker.

In 2020 gaat het rustig worden in superheldenland. 2021 geeft ons vier nieuwe MCU films en drie DCEU films. Het is echter 2022 die de kroon spant. We weten van drie van de vier MCU films niet welke het gaan zijn. We weten alleen dat ze uitkomen op 18 februari, 29 juli en 7 oktober. Hierbij een lijstje van de films die wel al bekend zijn.

Shazam 2: 1 april 2022

Niemand die had het zien aankomen, maar Shazam! was dit jaar een verrassende hit. In 2022 komt er een vervolg op de film waarin Zachary Levi nogmaals in de huid kruipt van de held. Waarschijnlijk zal slechterik Mister Mind dit keer de grootste bad guy zijn, als we af gaan op de post-credit scènes van de eerste film. Er wordt ook al gespeculeerd dat Dwayne Johnson in de film zal spelen als Black Adam, maar dat is nog niet bevestigd.

Spider-Man: Into the Spider-verse 2: 8 april 2022

Dit zijn alle superheldenfilms die uitkomen in 2022

Een andere grote verrassing was Spider-Man: Into the Spider-Verse. De film deed het goed in de bioscopen, maar wist ook alle critici te overtuigen. De film won zelfs een Oscar voor “Best Animated Feature”. Het is dus niet gek dat Sony wederom Miles Morales laat rondslingeren. Ook in deze film zullen er meerdere versies van de superheld te zien zijn.

Black Panther 2: 6 mei 2022

Dit zijn alle superheldenfilms die uitkomen in 2022

Black Panther wist in 2018 record na record te verbreken. Het was de vijfde MCU film die meer dan een miljard dollar wist binnen te harken. De film is de meest succesvolle Marvel film na alle Avengers films. Vier jaar na de originele film zal Marvel Black Panther 2 uit gaan brengen. De slechterik zal dit keer waarschijnlijk Namor The Sub-Mariner zijn. Het is ook de enige MCU film waarvan de titel nu al bekend is.

DC Super Pets: 20 mei 2022

Voor de kleintjes zal er in 2022 een geanimeerde film uitkomen gebaseerd op de huisdieren van superhelden. Er is nog weinig bekend over de film, al is de kans groot dat het verhaal gebaseerd zal zijn op Legion of Super Pets. Dit team maakte zijn comics debuut in de jaren 60. Het is dus nog even afwachten.

The Flash: 1 juli 2022

De film met Ezra Miller in de hoofdrol had eigenlijk al in 2018 uit moeten komen. Verschillende regisseurs zouden de film gaan maken, maar ze bedankten later allemaal. Nu is er een nieuwe release datum bekend en een nieuwe regisseur. Andy Muschietti zal de film regisseren. Miller keert weer terug in de rol van de rode snelheidsduivel. Volgens bronnen zal de film gebaseerd zijn op de comics Flashpoint, waarin Barry een tijdslijn herschrijft om zijn moeder te redden. Dit kan natuurlijk grote gevolgen hebben voor de rest van de DCEU.

Aquaman 2: 22 december 2022

Aquaman was in 2018 de redding van de DCEU. Het liet zien dat de studio Batman en Superman niet nodig had om publiek naar de bioscopen te lokken. Nadat de film meer dan een miljard dollar binnenhaalde, werd vrij snel bekend dat er een vervolg zou komen. Het verhaal is nog niet bekend, maar Patrick Wilson keert terug als Ocean Master en Yahya Abdul-Mateen II als Black Manta. Het verhaal is bij de acteurs wel bekend volgens ster Jason Mamoa. Hij heeft ook zelf bijgedragen aan het plot. Het is wel nog even afwachten voordat we de film te zien krijgen.

 

Naar welke film kijk je het meeste uit?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.