Black Panther krijgt de Hollywood Film Award 2018

In Amerika staat het prijzen-seizoen voor de deur. Nadat het nieuwe jaar is ingeluid, kunnen we weer genieten van award shows zoals de Golden Globes en de Academy Awards. De Hollywood Film Awards worden gezien als de start van de zogenaamde award-season. De awards begonnen in 1997 en zijn bedoeld om de beste films van het jaar te eren.

Dit jaar is het echter geen verrassing wie er met de eer van door gaat. Marvels Black Panther zal dit jaar de prijs winnen voor Hollywood Production Design. En terecht vinden wij. The Incredibles 2 zal de prijs voor beste animatie film in ontvangst nemen.

Ongekend succes

Black Panther ging in februari dit jaar in première. De film was een fenomeen. Zowel het publiek als recensenten waren positief over de film. Tot op de dag van vandaag heeft de film een score van 97% op RottenTomatoes.

Chadwick Boseman speelt T’Challa, ook wel bekend als Black Panther. De rol was zijn grootste doorbraak tot nu toe.

In 1992 waren er al geruchten over een mogelijke Black Panther film. Wesley Snipes was degene die het idee voor de film opperde en samen met Stan Lee heeft hij vele ideeën uitgewerkt. De tien jaar daarna werd er aan de film gewerkt en bleef Snipes verbonden als producer en mogelijke acteur voor de titelrol. Pas in 2014 kondigde Marvel-baas Kevin Feige aan dat de film ook daadwerkelijk zou worden gemaakt.

De verwachting was dat Black Panther tijdens het openingsweekend rond de 100-120 miljoen dollar zou ophalen. Daar ging de film echter ver overheen. In het openingsweekend harkte Black Panther ongeveer 192 miljoen dollar binnen. Een week nadat de film ook wereldwijd was uitgebracht, kwam de teller al op 500 miljoen dollar te staan. De film liet zien dat er behoefte was aan meer diversiteit in de filmwereld en dat deze diversiteit zich ook vertaalde in een fantastische opbrengst.

 

De 22ste Hollywood Film Awards zal op zondag 4 november worden gehouden. Naast Black Panther en The Incredibles 2, zullen ook films als Crazy Rich Asians en First Man prijzen in de wacht slepen.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.