Suzanne Collins schrijft prequel van The Hunger Games

De succesvolle Hunger Games trilogie krijgt een nieuw deel. Uitgeverij Scholastic Inc maakte dit gisteren bekend via Instagram: voor 19 mei 2020 staat een nieuw boek gepland. Met dit boek – nog zonder titel – wil Suzanne Collins terugkeren naar de wereld van The Hunger Games. Over een Nederlandse vertaling van deze titelloze Hongerspelen prequel is nog niets bekend. Wel heeft filmstudio Lionsgate al laten weten dat er zeker weten ook een film komt. Lionsgate werkt daarvoor nauw samen met Collins.

Suzanne Collins schrijft prequel van The Hunger Games

Het plot

Het boek speelt zich af 64 jaar voordat de bloederige Hunger Games van start gingen. De ‘Dark Days’, de dagen waarin Panem overeind probeert te kruipen na tien jaar van oorlog. Suzanne Collins noemt dit een perfecte grond voor nieuwe personages. Heel veel meer informatie liet Scholastic Incl nog niet los, maar de wereld voor de hongerspelen is iets waar wij als lezer en kijker erg benieuwd naar zijn.

Katniss, Peeta en Gale?

Of we personages tegen gaan komen uit één van de andere delen is niet bekend. Het is wel grotendeels onwaarschijnlijk dat de drie hoofdrolspelers uit de succesvolle eerdere boeken terugkeren in dit verhaal. Zoals nu bekend speelt het verhaal zich ruim voor de geboorte van Katniss, Peeta en Gale af. We zouden liegen als we zeggen dat het niet jammer is dat de drie waarschijnlijk niet terugkeren in deze boeken.

Verwachtingen

Een vervolg hadden we niet meer zien aankomen, het einde van Mockingjay was immers ‘vredig’ – als je alle hartverscheurende doden even wegdenkt. Peeta en Katniss, met hun kindjes, in een zonnig weiland, was een heel mooi einde na alle pijn die ze hebben meegemaakt in de afgelopen jaren. Om daar nog op door te gaan zou de kracht van de serie verbreken. Maar een prequel, een verhaal voor de hongerspelen een normaal fenomeen waren in Panem, maakt de fans nieuwsgierig. We weten uit de eerdere delen dat de oorlog en de tijd erna verschrikkelijk was, maar we hebben nooit verhalen of beelden gekregen van hoe het er nu daadwerkelijk aantoe ging. Het zal hoogstwaarschijnlijk minder over de top zijn dan het leven in The Capitol.

 

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.