De grote lente book tag van Geekish.nl

De cirkel is rond: we zijn bijna een jaar verder. Dat betekent dat dit onze allerlaatste seizoensgebonden boekentag is… Voor deze lente book tag maakten we er al eentje voor de zomer, herfst en winter. Deze lente is natuurlijk een beetje gek, zo rond de Corona pandemie. We kunnen minder genieten van alle mooie dingen in de natuur, omdat veel parken en tuinen dicht zijn. Bovendien blijft iedereen toch zo veel mogelijk binnen. Maar daar hebben we in onze tien vragen geen aandacht aan besteed: lente is lente en dat betekent zo veel mogelijk vrolijkheid. Als je op jouw blog onze lente book tag wilt doen: leuk! Tag je ons even? Je mag natuurlijk weer onze afbeeldingen gebruiken. En dan nu: onze tien vragen én antwoorden!

Bloesem: een boek met bloemen op de cover

De grote lente book tag van Geekish.nl

Er zijn behoorlijk veel covers met bloemen er op. Vooral het feelgood genre barst van de kleurige bloemen. Het was dan ook nog best lastig kiezen! Maar ik wilde een cover met echt grote, aanwezige bloemen. Dus geen kleintjes aan de zijkant of wat fleurige opvullingen. Zo kwam ik uit op De slaapster en de spintol van Neil Gaiman en Chris Riddell. Geen feelgood, maar een sprookje. Kijk nou wat een mooie bloemen (en sowieso prachtige tekeningen in dit boek):

Bloesem: een boek met bloemen op de cover

Lammetjes: een schattig verhaal

Ik vind A Little Something Different heel schattig, én het is ook weer eens wat anders. Welk ander boek heeft nou een POV van een eekhoorn. Een eekhoorn! Het boek leest heerlijk weg en is ontzettend origineel. Het boek is niet vertaald, maar ik denk dat je hier ook wel mee uit de voeten kunt als je Engels niet heel goed is. Dit is de flaptekst:

The creative writing teacher, the delivery guy, the local Starbucks baristas, his best friend, her roommate, and the squirrel in the park all have one thing in common—they believe that Gabe and Lea should get together. Lea and Gabe are in the same creative writing class. They get the same pop culture references, order the same Chinese food, and hang out in the same places. Unfortunately, Lea is reserved, Gabe has issues, and despite their initial mutual crush, it looks like they are never going to work things out.  But somehow even when nothing is going on, something is happening between them, and everyone can see it. Their creative writing teacher pushes them together. The baristas at Starbucks watch their relationship like a TV show. Their bus driver tells his wife about them. The waitress at the diner automatically seats them together. Even the squirrel who lives on the college green believes in their relationship.

Groen: een fantastisch debuut

De grote lente book tag van Geekish.nl

Om maar even drie Nederlandse boeken erbij te pakken die ik alledrie erg sterk vond, zeker voor een debuut:

 • Als de nacht eindigt van Laura Diane
 • Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel
 • De geur van groen van Pamela Sharon

Dit zijn echt jaloersmakende sprookjes, hoe knap zij hun eerste boeken op de markt heben gezet. Kudos voor hen, en hopelijk kunnen we nog vele boeken lang van deze auteurs genieten.

Lentezon: een boek waar je blij van wordt

Ik word blij als een van mijn auto-buy auteurs een nieuw boek uitbrengt: Neil Gaiman, Rainbow Rowell, Leigh Bardugo, Rick Riordan en Riley Sager.

Ik word ook blij van sommige feelgood boeken en van één auteur binnen dat genre in het speciaal: Lisette Jonkman. Voordat ik haar boeken had gelezen, was ik eigenlijk helemaal niet zo into het feelgood genre, maar sindsdien heb ik er best een handjevol in gelezen, waaronder alle boeken van Jonkman. Haar schrijfstijl is echt hilarisch, stijlvol en goed. Eigenlijk denk ik dat ik haar ook aan het rijtje van het begin van deze vraag toe kan voegen. Haar Onbreekbaar trilogie las ik al via Kobo Plus, maar nu ze allemaal uitkomen in paperback, wil ik ze misschien toch wel fysiek op de plank hebben staan…

Koningsdag: je favo fictieve vorst(in)

De grote lente book tag van Geekish.nl

Ja, hoi koning Nikolai Lantsov uit de Grisha boeken van Leigh Bardugo. Hier hoefde ik niet heel lang over na te denken.

Nikolai Lantsov, © Kevin Wada

Zomertijd: een boek dat je heel snel las

Sinds deze stomme crisis lees ik minder snel dan voorheen. Mijn concentratie is helemaal weg en ik doe lang over één boek. Maar goed, dat is niet anders momenteel. Toch las ik onlangs een boek uit in ongeveer twee weken, wat op dit moment voor mij héél erg snel is. Dat boek was Hideous Beauty, een heel nieuw boek van William Hussey. Het komt uit op 28 mei maar ik mocht alvast een ARC lezen. Dit is echt een dikke, dikke aanrader. Wel even een tip: lees de flaptekst hiervan NIET op Goodreads, want daarin staat, vind ik, echt een dikke spoiler. Daarom hier een klein stukje er uit, spoilervrij:

When Dylan and Ellis’s secret relationship is exposed on social media, Dylan is forced to come out. To Dylan’s surprise they are met with support and congratulations, and an amazing reception at their highschool dance. Perhaps people aren’t as narrow-minded as he thought?  But Dylan’s and El’s happiness is short-lived, and following a tragic accident, Dylan begins to realize how little he knows about the boy he loves or those closest to him.

Tulp & Narcis: een boek met een rol voor bloemen

Ik verzin zelf deze opdrachten en soms denk ik: wat doe ik mezelf nou aan? Ik weet helemaal geen boek met een rol voor bloemen. Toch? Dus even spitten maar in mijn Goodreads boekenlijstje. Uiteindelijk kies ik maar voor de Apollo boeken van Rick Riordan. Daarin speelt Meg een van de hoofdrollen, en zij is de dochter van Demeter. Ze draagt meestal zaadjes bij zich, die ze op commando kan laten ontkiemen. Tsja, dat was toch echt het beste antwoord dat ik op deze vraag kon verzinnen geloof ik…

Naar buiten: een boek met mooie landkaart

Weer een lastige vraag, maar nu juist omdat er te veel keuze is. Ik hou van landkaarten in boeken, vooral als het boek een fantasysetting heeft. Ik vind het fijn om af en toe terug te bladeren naar de kaart om te zien waar de personages zich bevinden. Na lang wikken en wegen kies ik voor onderstaande kaart. Het is Ketterdam, uit de Kraaien duologie van, daar heb je haar weer hoor, Leigh Bardugo.

De grote lente book tag van Geekish.nl

Spring: een gaaf maar (nog) onvertaald boek

De grote lente book tag van Geekish.nl

Oei, hier kan ik echt heel veel titels opnoemen, want ik lees vaak in het Engels. Daarom, gewoon omdat het kan, een top 10 lijstje. Lezen jullie mee, uitgeverijen?

 1. Ten van Gretchen McNeil
 2. Art Matters van Neil Gaiman & Chris Riddell
 3. Wonder Women van Sam Maggs
 4. The Call duologie van Peadar O’Guilin
 5. Hideous Beauty van William Hussey
 6. Heart of Iron van Ashley Poston
 7. Into the Drowning Deep van Mira Grant
 8. It Only Happens in the Movies van Holly Bourne
 9. Floored van diverse auteurs
 10. A Little Something Different van Sandy Hall

Zomer: een boek waar je naar uitkijkt

Dit was de enige vraag die in iedere seizoenstag terug kwam, en dus ook in de laatste lente book tag: naar welk boek kijk je uit? De twee titels die ik tijdens de vorige tag noemde, heb ik inmiddels wel in huis, maar nog niet gelezen. Ik kan One of Us Is Next en The Night Country wel weer opnieuw noemen, maar dat is een beetje vals spelen. Daarom twee nieuwe titels: Any Way the Wind Blows van Rainbow Rowell (het derde deel in de Simon Snow-reeks) en The Tower of Nero van Rick Riordan. Die laatste titel is het slot van zijn Apollo-reeks en ik ben héél benieuwd wat Riordan daarna gaat schrijven.

Wij taggen jóu in de lente book tag!

We zouden het leuk vinden als jij op jouw (boek)blog onze lente boekentag overneemt. Daarom taggen we iedereen die er zin in heeft! Je mag onze afbeeldingen hierboven gebruiken, je kunt ook zelf nieuwe afbeeldingen maken. En als je een vraag wilt toevoegen of overslaan, voel je vrij! Deze lente book tag heeft nul verplichtingen en het enige wat we willen is iedereen in een vrolijke bui krijgen. Wel stellen we het erg op prijs als je ons credit geeft voor de tag en even naar ons linkt. Als je jouw interpretatie van deze frisse book tag in de comments zet, dan geven wij natuurlijk een comment terug.

Nu we vier seizoen-tags hebben gedaan, is er weer ruimte voor een nieuw thema… Maar wat? Hou onze site zeker in de gaten, want dit zal niet de laatste boekentag zijn die we verzinnen. Voor nu: fijne lente gewenst, en stay safe!

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

1 Comment

 • Wat een leuke tag! Ik ga hem zeker eens invullen op mijn blog 🙂 Nikolai is inderdaad een geweldige vorst!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.