Recensie: Ferry de Film is van hoog niveau

Undercover, een samenwerking tussen Belgische en Nederlandse televisie, was een ongekend succes. Dat is ook niet zo heel gek. De serie zit goed in elkaar en is oprecht heel erg spannend. Een van de hoogtepunten van de serie waren de personages van Ferry en Danielle, gespeeld door Frank Lammers en Elise Schaap. Het koppel was zelfs zo populair dat fans van de serie verontwaardigd waren dat ze bijna geen schermtijd kregen in het tweede seizoen van de serie. Niet getreurd, want Netflix heeft een tijdje geleden Ferry de Film uitgebracht waarin we in het verleden duiken van de succesvolle crimineel. Dit had natuurlijk heel cliché uit kunnen pakken, maar dat is niet gebeurd. Ferry de Film is vermakelijk en op veel momenten best spannend. Kortom, een film van topniveau.

Recensie: Ferry de Film is van hoog niveau

Waar gaat Ferry de Film over?

We kennen Ferry Bouman als geslaagde drugsbaron uit de serie Undercover, maar in Ferry de Film krijgen we te weten hoe hij geworden is wie hij is. De film speelt zich af in Amsterdam, waar Ferry het vuile werk opknapt van grote crimineel Ralph Brink (Huub Stapel). Ferry verdient goud geld als de rechterhand van Ralph. Alles komt echter op zijn kop te staan als er een aanslag wordt gepleegd op het leven van de zoon van Ralph. Ferry krijgt de opdracht om de overvallers te vinden, die toevallig net als hij uit Brabant komen. Zijn zoektocht brengt hem al snel naar Camping Zonnedauw, waar hij naast de overvallers ook de liefde van zijn leven vindt, wat alles nog net even iets gecompliceerder maakt.

Goed verhaal en goed acteerwerk

In de serie zelf hadden we al gezien dat de combinatie van Lammers en Schaap ontzettend goed uitpakt. De twee hebben een ontzettend goede chemie, waardoor het grote deel van de film waarin hun liefde opbloeit geloofwaardig blijft. Naast deze zachte kant laat Lammers ook op een fantastische manier zien hoe meedogenloos zijn personage kan zijn. Ondanks dat hij in koude bloede kan moorden, is het als kijker moeilijk om niet aan zijn kant te staan. Dat laat zien wat een goede acteur hij is.

Recensie: Ferry de Film is van hoog niveau

De focus van de film ligt ook niet perse op hoe Ferry in de criminaliteit terecht is gekomen. We krijgen te zien hoe slecht zijn thuissituatie was met een gewelddadige vader, maar als we Ferry daarna zien, is hij al een soort van geslaagde crimineel. Het houdt de vaart in het verhaal en was dus een goede keuze van de makers. Wat fijn is, is dat de makers ook niet perse Amerikaanse Hollywood films hebben willen imiteren, maar de Hollandse nuchterheid juist de boventoon laten voeren. Ferry kan bijvoorbeeld zijn tegenstanders heel intimiderend bedreigen, waarna een domme actie van zijn slachtoffer het hele effect teniet doet. Toch is Ferry de Film op geen enkel moment een komedie, ondanks het feit dat het niet altijd even serieus is. De manier waarop Ferry zijn slachtoffers om het leven brengt zorgt er wel voor dat het lachen je snel vergaan is.

Conclusie

Zelfs als je Undercover niet hebt gezien, is Ferry de Film prima te kijken. Het is als Brabander zijnde ook fijn dat er eens een fatsoenlijke film is gemaakt waarin deze provincie centraal staat. Als echte Brabander ben ik nog steeds bezig om New Kids te vergeten. Mocht je dus liefhebber zijn van goede misdaadfilms met een vleugje oerhollandse romantiek, dan is Ferry de Film zeker een aanrader.

Ferry de Film

0.00
4.1

Plot

4.0/5

Cast

4.8/5

Actie

3.5/5

Personages

4.0/5

Goed

  • Frank Lammers en Elise Schaap
  • Goed verhaal
  • Brabant
  • Goede actie

Niet zo

  • Personages zijn wat vlak
  • Had nog meer actie mogen hebben

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.