Modern Love laat zien hoe mooi echte liefde is

Iedereen kan zijn/haar/hen liefdesverhaal insturen naar The New York Times. Met een beetje geluk worden ze dan geplaatst. Soms wordt de schrijver opgebeld om mee te werken aan hun podcast en in 16 gevallen is het verfilmd voor de tv-serie Modern Love. Het zijn allemaal losstaande verhalen en allemaal zijn ze even hartverwarmend. Mocht je het geloof in de liefde compleet hebben opgegeven: kijk dan Modern Love!

Waar gaat Modern Love over?

Modern Love heeft inmiddels twee seizoenen en in ieder seizoen verfilmen ze acht verhalen in ongeveer een half uur. Het zijn dus allemaal losstaande verhalen over de liefde en alle vormen waarin het komt. Ja, het zijn soms tranentrekkers, maar altijd tranen van geluk of medeleven. Want Modern Love gaat over wat liefde kan zijn, dus wat het verhaal ook is: de hoofdpersonen krijgen links of rechts liefde. Misschien niet in de vorm die ze verwacht hadden, maar het komt.

De mega namen die hieraan meewerken

modern-love Ann Hatthaway

De cast van Modern Love is ook niet misselijk. Een greep uit de acteurs die de verhalen vertolken: Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel, Kit Harington, James Saito en Andrew Scott. Zeker die laatste vind ik leuk, want het blijft grappig om de Sherlock slechterik Moriarty in een andere rol te zien. En al helemaal in een liefhebbende rol. Daar moet mijn brein toch altijd even aan wennen, maar dat maakt deze serie des te leuker.

De echte verhalen van Modern Love

Modern Love Kit Harington

Wat ik zelf leuk vind om te doen is de echte verhalen googelen als ik een aflevering gekeken heb. Hoe ging dit verhaal echt en hoe is het afgelopen? Want ja, soms heeft een aflevering een open einde. Maar ze zijn altijd gebaseerd op de verhalen van echte mensen. Zoals de aflevering Strangers on a Train. Een aflevering waarin twee mensen elkaar ontmoeten in de trein vlak voor de lockdown. Een ontzettend romantische aflevering en dit verhaal is dus echt gebeurd. Het zal je maar gebeuren dat je nietsvermoedend in de trein stapt en nog geen jaar later word je gespeeld door Kit Harington. De tip is wel: google dit pas als je de aflevering gekeken hebt, anders zijn er spoilers.

De vele gezichten van de liefde

Waarom ik vooral zo verliefd ben op deze serie is omdat liefde hierin echt is. Het zijn geen verhalen over prinsen op witte paarden en jonkvrouwen in nood. Het zijn verhalen van echte mensen en de liefde is warrig, onvoorspelbaar, onbedoeld kwetsend en gaat niet eens altijd over stellen. Familie is liefde. Rouw is liefde. De mensen die je dagelijks ziet, maar waar je eigenlijk niets mee hebt zijn liefde (de aflevering When The Doorman Is You Main Main). Het is heel fijn om te zien dat het ook bij andere mensen niet altijd op rolletjes loopt, maar dat de wereld wel vol met liefde zit.

Modern Love

TV serie
4.5

Verhalen

5.0/5

Cast

4.5/5

Romantisch

4.3/5

Humor

3.8/5

Originaliteit

5.0/5

Goed

  • Gebaseerd op waargebeurde verhalen
  • Een top cast
  • Over meer dan alleen romantische liefde

Niet zo

  • Het komt niet altijd goed
  • Open eindes

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.