5 leuke docu series op Netflix 

Netflix staat op dit moment bomvol met leuke documentaires en docu series. Er is echt voor ieder wat wils. Van de geschiedenis van de popmuziek tot de wondere wereld van paddenstoelen. Deze 5 docu series zijn in ieder geval de moeite waard om eens op te zetten.

Movies That Made Us

Dirty Dancing, Ghostbusters, Home Alone en Die Hard. Het zijn echte klassiekers, maar zo zijn ze niet begonnen. In de docu serie Movies That Made Us hoor je de makers over hoe de film is ontstaan en welke hindernissen ze allemaal hebben moeten trotseren om de film te kunnen produceren. We kennen allemaal de succesverhalen van deze films, maar er is echt heel wat drama aan vooraf gegaan. Sommige films zouden er zonder een beetje geluk niet eens zijn geweest! En inmiddels is er ook een seizoen 2, want Forrest Gump kon natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken.

Explained series

Voor de docu serie Explained hebben Netflix en Vox hun handen ineens geslagen. En dat is een gouden combi! Infi netwerk + infi geld = awesome docu serie. Het zijn allemaal verschillende afleveringen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een van mijn favorieten is die over honden (ze houden echt van ons!) en de meest shocking is misschien wel over billionaires. En inmiddels zijn er ook allerlei mini series. Bijvoorbeeld eentje over geld en eentje over seks. En er komen er nog veel meer aan, dus je kunt met deze fantastische serie voorlopig even vooruit.

How To Become A Tyrant

Dit is niet een van de vrolijkste docu series in dit rijtje, maar wel heel erg interessant. Soms krijg je wel een knoop in je maag, want gaat alleen maar over bestaande tyrannen. Mensen hebben dit meegemaakt en maken dit helaas nog steeds mee. Maar het is heel leerzaam. Niet om zelf een tiran te worden (al is dat wel de semi komische insteek van de serie), maar juist om erachter te komen hoe het kan gebeuren dat 1 persoon de controle over een heel gebied of land krijgt. De narrator is trouwens Peter Dinklage. Mocht je je afvragen van wie die fijne stem nu eigenlijk is.

Connected

Na How To BeCome A Tyrant heb je wel weer even wat luchtigs nodig. Dan is Connected perfect. Het is een beetje in de lijn van Explained: wetenschappelijk en het kan over van alles en nog wat gaan. Het mooie aan deze serie is dat journalist Latif Nasser de connectie zoekt tussen zaken die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken hebben. Een serie die je laat zien dat alles met elkaar connected is en dat als een schakel uitvalt, dat gevolg heeft voor de rest. Dit klinkt misschien dramatisch (en voor de wereld is dat ook) maar de serie is vrolijk en informatief.

Our planet

 

Dé docu serie van Netflix: Our Planet. David Attenborough mocht eindelijk wél zeggen dat het niet goed gaat met de wereld. In deze prachtige docu serie zie je echt fantastische beelden van onze planeet, de natuur en de magische dieren die er wonen. En Attenborough legt uit wat het gevolg van klimaatverandering is. Er is trouwens ook een hele mooie making off van deze docu serie te zien: Our Planet Behind The Scenes. Over hoe ze de meest onmogelijke beelden toch hebben weten te maken en over hoe hartverscheurend sommige natuurverschijnselen zijn.

Wat is jouw favoriete docu serie?

 

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.