“Thank U, Next” – Een ode aan tienerfilms

Ariana Grande was al langere tijd bezig met het teasen van haar nieuwe clip voor Thank U, Next. In de trailers en foto’s die werden geplaatst was al te zien dat er een ode zou worden gebracht aan diverse populaire tienerfilms. Na lang wachten is het zo ver. De clip staat online. Deze stelt ook zeker niet teleur. We nemen een kijkje naar welke iconische films er in de videoclip onder de loep worden gelopen.

De clip

Mean Girls

Als allereerste zien we een aantal van Ariana’s vrienden die vertellen hoe fantastisch ze is. Een directe referentie naar Mean Girls, waar dit ook gebeurde met betrekking tot Regina George. Verder zien we Ariana op bed met haar Thank U, Next boek. Het ziet er precies zo uit als het Burn-boek uit de film. Verder zien we ook hoe Ariana met The Plastics (inclusief ‘Lindsay Lohan’) door de gangen van school loopt. En natuurlijk is er ook de iconische Jingle Bell Rock scène, met deze keer Kris Jenner als overenthousiaste moeder.

Bring It On

Een andere film die in de clip terug komt is de film Bring It On. De tandenpasta scène komt uit deze film. Ook de scène op het rugbyveld is een directe referentie naar deze cheerleaderfilm. De twee teams die tegen elkaar cheeren. De pakjes die precies dezelfde kleur hebben als in de film. Er is ontzettend goed over nagedacht, dat is wel duidelijk.

13 Going On 30

Ariana heeft goed opgelet want zelfs de film 13 Going On 30 komt voorbij in de clip. Dit is het meest emotionele moment, want Ariana zit voor een groot huis met een poppenhuis, terwijl ze moet huilen. We missen wel Mark Ruffalo die een cameo maakt.

Legally Blonde

Wat is een clip als deze waard zonder een referentie naar Legally Blonde? Reese Witherspoon bracht ons Elle Woods, een blondine die wilde bewijzen dat ze meer waard was dan alleen haar uiterlijk. Zelfs de hond in het roze pakje komt voorbij. Natuurlijk is er ook een eigentijdse versie van de bend and snap.

Ariana en haar team hebben de films waaruit inspiratie is gehaald goed bekeken. De referenties zijn zeker on point en het is leuk om te zien dat veel van de originele acteurs ook hier hun rol weer vertolken.

 

Wat vind jij van de clip? Is hij geslaagd of niet?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.