Unstable Unicorns is oorlog voeren met eenhoorns

Unstable Games is een bedrijf dat bekend staan om hun grappige spellen. Een van de meest bekende spellen die ze hebben uitgebracht is Unstable Unicorns. Het feit dat je in dit spel een psychologische oorlog voert met eenhoorns zou al genoeg moeten zijn om het spel leuk te vinden. Het spel is heel erg simpel. De eerste speler die een bepaald aantal eenhoorns in zijn stal heeft, die wint. Als een spel gespeeld wordt met twee tot vijf spelers dan moeten er zeven eenhoorns verzameld worden. Bij zes tot acht spelers moeten er zes eenhoorns in de stal komen.

Het doel van het spel is simpel, maar dat doel bereiken is iets ingewikkelder. Er zijn namelijk verschillende soorten kaarten. Naast de basic kaarten, zijn er Magical Unicorn, Baby Unicorn, Magic, Upgrade, Downgrade en Instant kaarten. Iedere kaart geeft je de mogelijkheid om je leger sterker te maken, of om de stal van je tegenstander te vernietigen. Hierdoor kan het zijn dat je ervan overtuigd bent dat de overwinning van jou is, maar op het laatste moment wordt je toch dusdanig dwarsgezeten dat je alles kwijt raakt.

Unstable Unicorns is oorlog voeren met eenhoorns

Hoe speel je Unstable Unicorns?

Het regelboekje is een beetje onduidelijk, maar in principe is het spel heel simpel. Iedere ronde heeft beurten. De persoon die er het kleurrijkste uitziet begint. Tip dus: mocht je dit lezen voordat je gaat spelen op je spellenavond, zorg er dan voor dat je eruit ziet alsof een regenboog over je heen gekotst heeft. Voordat het spel begint voegt iedere speler een baby unicorn aan zijn/haar stal toe en pakt vijf kaarten uit het deck.

In je eerste beurt kijk je of er een kaart bij zit waar at the beginning of your turn effecten opstaan. Die effecten komen als eerste aan bod. Daarna moet je een kaart pakken en een kaart spelen. Je kunt een unicorn kaart in je eigen stal zetten, of in die van je tegenstanders. Dit kan ervoor zorgen dat ze eerder winnen, tenzij het natuurlijk een downgrade is. Zo kun je je tegenstanders dus saboteren. Raak verder niet te gehecht aan je eenhoorns, want sommigen zul je moeten opofferen, ze kunnen vernietigd worden of gestolen. Het is zoals ze zeggen: all if fair in unicorns and war.

Een spel duurt ongeveer tussen de 30 en 60 minuten. Het spel is voor een deel gebaseerd op geluk, want je weet natuurlijk niet welke kaarten je gaat trekken. Toch is het ook belangrijk om een strategie te hebben om je kaarten zo slim mogelijk te spelen. Er zitten 135 kaarten in het normale spel, maar er zijn ook genoeg uitbredingen te koop. Er is ook een NSFW versie.

Unstable Unicorns is oorlog voeren met eenhoorns

Onze mening

Unstable Unicorns is een simpel spel dat leuk is om te spelen met een vriendengroep. Vooral als je even een snel spel wilt spelen zonder dat er een heel regelboek aan te pas moet komen. Het spel is simpel, effectief, maar het leukste als je met meer dan twee spelers speelt. Op een gegeven moment wordt het spel wel een beetje langdradig als het te lang duurt. Dit zal minder zijn met meerdere spelers, omdat het deck dan natuurlijk verdeeld is over meerdere mensen. Unstable Unicorns kan wel vaak opnieuw gespeeld worden en iedere keer zal het spel anders verlopen. Het is dus een prima partygame, maar niet perse iets voor de hardcore bordspelliefhebbers die meer uitdaging willen.

Unstable Unicorns is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Er is een normale versie en een NSFW versie.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.