Recensie: Lucifer Seizoen 6 is een waardige afsluiter

Er zijn veel series op Netflix die na een bepaald aantal seizoenen stoppen met bestaan. Niet perse omdat het verhaal eindelijk is afgerond, maar vooral omdat Netflix er vrij snel de stekker uittrekt. Nieuwe content trekt nieuw publiek aan. Lucifer is echter een show die dat lot al tweemaal getart heeft. Eerder op FOX en later werd er gedacht dat seizoen 5 de laatste was, maar Netflix bestelde toch een seizoen 6. Maar beter ook, want seizoen 5 was geen goede afsluiter geweest. Dit laatste seizoen geeft alle personages een waardig afscheid en beantwoordt de vraag: “Kan het lot veranderd worden of staat alles vast?”

Waar gaat Lucifer seizoen 6 over?

Aan het einde van seizoen 5 werd Lucifer na een heilige oorlog benoemd tot de nieuwe God. Hoewel Lucifer lange tijd deed alsof hij er klaar voor was, stelt hij inmiddels toch zijn terugkeer naar de hemel uit. Alles wordt nog gecompliceerder als er een mysterieuze engel langskomt die vastberaden is om Lucifer te doden.

Recensie: Lucifer Seizoen 6 is een waardige afsluiter

Een waardig einde

Door de jaren heen is Lucifer veel veranderd. Wat begon als een crime-solving show met wat mystieke elementen, veranderde naar een serie waarin het bovenaardse centraal staat. Ieder personage werd goed uitgediept, en op het magere vijfde seizoen na was de serie hartstikke prima. Toch vroegen fans zich af hoe het zou gaan eindigen, en hoewel seizoen 6 niet het einde is die veel fans hadden verwacht, is het een goed afscheid voor de prince of darkness. Af en toe is het seizoen wat traag, maar als het verhaal eenmaal op gang komt, dan is het ook prima wegkijken.

Er zijn nieuwe personages waar een groot deel van het verhaal om draait. Toch komen ook alle fan-favorieten terug.De sterke performances van de gehele cast dragen bij aan het waardige afscheid. Hoewel de serie een nieuw probleem naar voren brengt dat opgelost moet worden, worden alle andere verhaallijnen toch ook weer aan elkaar geknoopt. Dat zorgt ervoor dat de verhalen van alle personages goed rond zijn. Het is voor sommigen een bitterzoet einde. Voor de grote fans is het dan ook aan te raden om tissues klaar te zetten.

Recensie: Lucifer Seizoen 6 is een waardige afsluiter

Conclusie

Het is nooit makkelijk om een serie op een goede manier te laten eindigen. Het gaat vaker mis (How I Met Your Mother) dan dat het goed gaat. Toch weten de makers van Lucifer met een sterke schrijfstijl en een uitmuntende cast een prima einde neer te zetten. En is dat niet alles waar we naar verlangde?

Lucifer Seizoen 6 is nu te streamen op Netflix.

Lucifer seizoen 6

4.05

Plot

4.0/5

Cast

4.5/5

Special Effects

3.5/5

Afsluiting

4.3/5

Goed

  • Goede cast
  • Mooie afsluiting

Niet zo

  • Af en toe wat langzaam

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.