Recensie: Lucifer seizoen 5b valt tegen

Een tijd geleden kon je lezen hoe ik eindelijk voor het eerst naar Lucifer keek. De serie was in die tijd al mateloos populair en ik besloot eindelijk om te zien waarom het zo’n hype was. Ik werd verliefd op de serie. Misschien was het wel de charme van Tom Ellis als Lucifer, of gewoon het feit dat het makkelijk was om weg te kijken. Dat maakt ook allemaal niet zoveel uit. Ik keek dan ook uit naar de release van seizoen 5b. Eigenlijk zou de serie na het 5e seizoen stoppen, maar er komt nog een zesde en laatste seizoen aan. Helaas is meer niet altijd beter en dat bewijst seizoen 5b. Hoewel er leuke momenten zitten in de serie, is de charme een beetje verloren gegaan. Dat gezegd hebbende is er nog altijd genoeg om wel van te genieten.

Waar gaat Lucifer seizoen 5b over?

Het tweede deel van seizoen 5 gaat verder waar 5a is eindigde. God is eindelijk teruggekomen op aarde om de ruzie tussen zijn kinderen te stoppen. Het blijkt echter dat het niet goed gaat met God. Zijn krachten doen raar, waardoor iedereen spontaan begint te zingen en dansen. In zijn missie om de mensheid te begrijpen, raakt God ook tijdelijk zijn krachten kwijt en hij weet niet meer waar ze gebleven zijn. Het is voor hem genoeg reden om te besluiten dat hij met pensioen moet gaan. Maar wie neemt zijn taak dan over? Lucifer realiseert zich dat als hij de liefde van Chloe wil verdienen, hij God moet zijn. Zijn broers en zussen zijn het hier echter niet mee eens. Ook zijn kwaadaardige tweelingbroer Michael gooit roet in het eten. Het gaat zelfs zo ver dat er een heilige oorlog op het punt staat zich te ontketenen.

Recensie: Lucifer seizoen 5b valt tegen

Goede performances maar het is het net niet

De komst van God in de serie zorgt ervoor dat veel personages eindelijk een duwtje in de goede richting krijgen. Hun verhaallijnen worden weer eens interessant, wat een goed iets is. Zo is Maze niet alleen maar een boze demoon, maar nu ook op zoek naar een ziel om eindelijk te voelen. Lucifer vraagt zich af of hij wel echt van iemand kan houden en Ella worstelt met haar duistere kant. Het zijn maar een aantal voorbeelden van hoe de personages zich ontwikkelen. Dat is positief. Ook God zelf is op zoek naar een manier om zich weer te verbinden met zijn kinderen. Hij realiseert zich dat hij fouten heeft gemaakt in de opvoeding. Dennis Haysbert, de acteur die God speelt, weet een goede balans te vinden tussen almachtige heerser van het universum en een ietwat naïef schepsel die probeert de mensheid te begrijpen.

De cast is prima zoals altijd. Het is fijn dat bijvoorbeeld een Lesley-Ann Brandy als Maze meer de kans krijgt om haar acteerkunsten te laten zien. Ellis is net zo charmant als altijd maar weet ook de kwaadaardige Michael goed over te brengen. Toch voelt de serie teveel als een familiedrama. Het oplossen van moorden staat wat meer op de achtergrond. Hierdoor is Lucifer minder een supernatuurlijke Sherlock Holmes. De familiedynamiek staat echt centraal.

Het is fantastisch dat ze de diepgang in gingen met de personages, maar daardoor is er weinig spanning in het seizoen. Er zijn een aantal momenten die je wel op het puntje van je stoel laten zitten, maar over het algemeen voelt het alsof het verhaal iets mist. Michael is nog steeds de bad guy, maar hij voelt toch meer als een karikatuur. Hierdoor is de dreiging niet heel groot en voelt het niet alsof er veel te verliezen is.

Recensie: Lucifer seizoen 5b valt tegen

Conclusie

Lucifer seizoen 5b is op zich wel ok met spannende momenten, maar toch voelt het niet meeslepend genoeg voor zo’n extravagant personage. De serie heeft meer diepgang gekregen, maar levert daardoor wel in op de overkoepelende verhaallijn. Dat is jammer en hopelijk wordt seizoen 6 wel een waardige afsluiter.

Lucifer seizoen 5b

3.65

Plot

3.3/5

Karakterontwikkeling

4.0/5

Actie

3.5/5

Spanning

3.0/5

Cast

4.5/5

Goed

  • Goede cast
  • Veel diepgang
  • Goede karakterontwikkeling

Niet zo

  • Musical aflevering
  • Had spannender gekund
  • Te weinig actie

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.