The Stranger is een steengoede Britse Netflix Original

Een onbekende die al jouw geheimen kent en in een paar minuten je hele leven om kan gooien… Niemand zit daarop te wachten. Maar inwoners in Manchester krijgen er om en om mee te maken in de nieuwe Netflix Original The Stranger.

Het plot van The Stranger

De serie begint met de nietsvermoedende Adam, vader van twee zonen en dolgelukkig getrouwd met zijn vrouw Corinne. Alles is koek en ei totdat een ‘stranger’ naast hem schuift aan de bar en vertelt dat Corinne’s miskraam niet echt was. Adam confronteert Corinne met het nieuws, maar in plaats van het uit te praten loopt ze weg. Nog geen dag later ontvangt Adam een sms van zijn vrouw: ‘Ik heb tijd nodig’ en verder ontbreekt elk spoor van haar. Ondanks dat dit geen onbekend verhaal is in de serie- en filmwereld, weet deze Netflix Original er een heel sterke draai aan te geven. Meer en meer inwoners uit de Engelse stad worden benaderd door deze ‘stranger’ en geheimen beginnen overal te ontrafelen. Wie is deze vreemdeling, hoe weet ze zoveel en waar is Corinne?

Onvoorspelbaar

Het verhaal van een vrouw die deed alsof ze een miskraam had om de aandacht van haar, vreemdgaande, man terug te winnen is niet onbekend. Maar doordat The Stranger niet alleen focust op Adams verhaal, weet het een originele draai aan dit gegeven te geven. Er komen daaarnaast allerlei andere geheimen naar boven, die uiteindelijk richting het einde iets met elkaar te maken hebben. Als kijker kom je in elke aflevering weer meer te weten en vooral over ‘the stranger’. Je blijft geboeid tot de laatste aflevering en kan niet vanaf het begin voorspellen hoe de serie gaat eindigen. Deze Britse Netflix Original is namelijk geweldig in plottwisten.

Brits

Er is iets aan Britse series wat ze altijd heel goed en sterk maakt. Denk bijvoorbeeld ook aan Bodyguard. De acteurs in The Stranger zijn fantastisch en lijken ook nog eens op echte mensen. Dit laatste ontbreekt wel eens in Amerikaanse series, de acteurs zijn dan zo mooi en perfect dat het niet meer echt of herkenbaar aanvoelt.

Seizoen twee

In tegenstelling tot veel series, blijft het bij The Stranger hoogstwaarschijnlijk maar bij één seizoen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben en is van begin tot eind verfilmd in het eerste seizoen. De laatste aflevering was dan ook een goed einde en een mooie afsluiting. Maar ondanks dat er geen plannen zijn voor een vervolg, geeft Harlan Coben aan nooit nooit te zeggen… dus wie weet?

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.