Ook Killing Eve seizoen 2 houdt kijkers geboeid

Het eerste seizoen van Killing Eve was een kijkcijferkanon. Het was dan ook niet de vraag óf, maar wannéér er een nieuw seizoen zou komen. Dat moment is nu eindelijk aangebroken. Ook in Killing Eve seizoen 2 zitten Villanelle en Eve Polastri elkaar weer als kat en muis achterna. De BBC-serie weet opnieuw acht afleveringen lang de aandacht van de kijkers vast te houden.

Let op: spoilers voor seizoen 1 van Killing Eve volgen hierna!

Het plot

Seizoen één eindigt met een Eve die Villanelle met een messteek achterlaat in haar appartement. Toen het nieuws naar buiten kwam dat er een tweede seizoen kwam, wisten we eigenlijk al dat Villanelle niet zou overlijden. Killing Eve zonder Villanelle gaat namelijk niet. In de eerste afleveringen zien we dan ook hoe ze het overleeft en de aandacht van Eve probeert te trekken. Ondanks het feit dat een huurmoordenares zou moeten vluchten van een detective, zoekt Villanelle haar juist op. Ook in hKilling Eve seizoen 2 hebben de twee vrouwen een ongrijpbare, maar bijzondere, fascinatie voor elkaar.

Hetzelfde?

Voorafgaand aan het tweede seizoen waren we niet zeker of het een succes zou worden. Juist omdat seizoen één zo fenomenaal goed was. Maar de twijfels werden al snel weggenomen. De serie zorgt er voor dat de kijker weer acht afleveringen lang voor de buis geplakt zit. Het is wel zo dat Villanelle Eve achterna gaat en andersom, net zoals in het eerste seizoen. Maar de makers hebben de serie meerdere plottwists gegeven, waardoor Killing Eve seizoen 2 lang niet zo herhaaldelijk is als het in eerste instantie lijkt.

De cast

Van een BBC-serie verwacht je wel een getalenteerde cast en goed ontwikkelde personages, maar: wauw. Vooral Jodie Comer (Villanelle) zorgt voor een openvallende mond. De manier waarop zij in de huid kruipt van een huurmoordenares, een psychopaat, is verbazingwekkend. Daarbij is haar personage heel goed geschreven, want ondanks dat ze zo je stropdas tussen de liftdeur laat zitten en je gewurgd wordt zodra de lift naar boven gaat, vind je haar als kijker toch sympathiek en leuk. En vooral heel grappig.

Derde seizoen

Ondanks we een enorme fan zijn van deze serie, zijn we niet al te blij met het nieuws dat er een derde seizoen aankomt. Ja, natuurlijk gaan we het alsnog kijken en er waarschijnlijk ook van genieten. Maar er bestaat altijd een kans dat de kwaliteit van de serie minder wordt als er meer en meer afleveringen van komen. En dat zou enorm zonde zijn, want nu is Killing Eve een geweldige Britise serie. Humor, thriller, drama, liefde; het zit er allemaal in.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.