Recensie: The Gentlemen is typisch Guy Ritchie

Guy Ritchie is een van de bekendse regisseurs uit het Verenigd Koninkrijk. Hij maakte vooral indruk met de film Lock, Stock and Two Smoking Barrels uit 1998 en de film Snatch uit 2000. Ritchie is de meester van de crime comedy. Hoewel hij recentelijk nog een uitstapje maakte naar Disney met de remake van Aladdin en mogelijk ook het vervolg, keert hij nu terug naar zijn roots. In The Gentlemen is er een hele kan aan grote namen opengetrokken. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant en Colin Farrell zijn slechts een aantal van die namen. The Gentlemen past in het straatje van de eerder genoemde films. Toch weet de film het niveau van de Ritchie klassiekers niet te evenaren.

Waar gaat The Gentlemen over?

The Gentlemen gaat over de Amerikaanse expat Mickey Pearson (McConaughey) die een groot winstgevend marihuana bedrijf heeft opgezet in Londen. Als bekend wordt dat hij graag zijn business van de hand wil doen, ontstaat er een wirwar aan complotten, omkopingen en blackmail. Het duurt niet lang voordat andere grote namen in de criminaliteit zijn domein van hem willen stelen.

Recensie: The Gentlemen is typisch Guy Ritchie

Moeilijke start

Hoewel The Gentlemen prima weg te kijken is, is de film erg lastig om in te komen. Dit komt voornamelijk door het feit dat het grootste deel van de film verteld wordt door het personage van Hugh Grant, een sneaky detective. Doordat dit nogal warrig is, is het lastig om het verhaal meteen te volgen. Vooral omdat er steeds heen en weer wordt gegaan tussen de scènes waarin de detective vertelt en de scènes waarin het verhaal wordt uitgebeeld. Dat is erg jammer. Halverwege de film werd alles makkelijker te begrijpen. Toch voelde het toen al een beetje te laat.

Ritchie’s nieuwste film zit vol actie en snelle montages, maar helaas ook met enige racisme. Zo wordt bij de introductie van een Chinees personage de zin “Chinese, Japanese, Pekingese… ricence to kill!” gebruikt en dat slaat dan toch de plank weer mis. De casting daarentegen is wel prima. Ritchie heeft een aantal fantastische Britse acteurs weten te strikken. McConaughey laat ook wederom zien dat zijn romcom dagen ver achter hem zijn. Helaas valt het oestrogeen in de film zwaar tegen, maar goed, de film heet dan ook The Gentlemen. 

Conclusie

The Gentlemen is op zich prima te kijken, maar zal zeker niet de geschiedenisboeken in gaan als hoogtepunt in Richie’s carrière. De film is vlot, maar verwarrend en toch vrij racistisch. Gelukkig zitten er wel genoeg scherpe en vermakelijke momenten in om de film te redden.

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.