Recensie: Spenser Confidential is een beetje saai

Veel mensen zitten momenteel thuis en dus is Netflix de place to be. Een van de populairste films die de afgelopen tijd op de streamingdienst verscheen is Spenser Confidential. In deze film is Mark Wahlberg een oud-agent die door omstandigheden in de nor is beland. Als hij eenmaal vrij komt, blijkt dat een aantal van zijn oude collega’s niet zo zuiver zijn. Good guy Spenser kan het natuurlijk niet laten om deze zaak aan te pakken. Helaas valt deze film op alle vlakken nog al tegen. Het is dat Wahlberg de ster van de show is en ze op een of andere manier Post Malone hebben gestrikt voor een kleine bijrol. Dat is de enige reden dat deze film een publiek trekt. Met zoveel betere actiefilms op de markt valt Spenser Confidential eigenlijk buiten de boot.

Waar gaat Spenser Confidential over?

Wahlberg speelt Spenser, een politieagent uit Boston die in de gevangenis terecht kwam nadat hij een collega in elkaar had geslagen. Hij beweerde namelijk dat die collega niet zuiver was. Na zijn vrijlating is het zijn plan om de stad te verlaten en ergens anders opnieuw te beginnen. Dan komt het nieuws dat de agent die hij heeft mishandeld is vermoord. Natuurlijk staat de politie meteen bij hem op de stoep. Maar dan is er ook nog een kwestie van een goede agent die als moordenaar wordt aangewezen, nadat ook deze agent dood wordt gevonden. Voordat Spenser het weet wordt hij de onderwereld ingezogen en moet hij zowel zijn eigen naam, als die van de andere agent zuiveren.

Recensie: Spenser Confidential is een beetje saai

Saai en vlak

Spenser Confidential wordt aangeduid als een komedie, een thriller, een mysterie en een actiefilm. Helaas weet de film op geen enkel van deze vlakken te scoren. Alles voelt vlak aan en het plot is er eentje uit het boekje. Er is totaal geen mysterie want alle plottwisten zie je al van mijlenver aankomen. Corrupte agenten die ook meedoen met de drushandel? Verrassend. Een goede tough guy sidekick die ook nog humor heeft terwijl hij iedereen tegen de grond aan maait? Nog nooit eerder gezien. De hoofdpersoon die eigenlijk ook niks mis kan doen en door iedereen wordt vergeven, ook al is hij soms een lul? Yep, check.

Spenser Confidential heeft totaal geen verrassingen, geen noemenswaardige actiescènes en ook geen humor. De personages zijn niet boeiend wat jammer is omdat er wel een getalenteerde cast in de film zit. Als de film een beter script had gehad die niet zo voorspelbaar was geweest, wellicht dat er dan nog wat van te maken was geweest.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede actiefilm, dan is Spenser Confidential niet de film die je zoekt. Er zijn zo veel betere films beschikbaar in dit genre die minder voorspelbaar zijn. Zo kun je beter kijken naar Bad Boys For Life of natuurlijk John Wick, die momenteel ook op Netflix te vinden is.

Spenser Confidential

0.00
2.15

Plot

1.5/5

Cast

3.0/5

Actie

2.3/5

Humor

1.8/5

Goed

  • Goede cast

Niet zo

  • Voorspelbaar
  • Magere actie
  • Saai script

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.