Recensie: John Wick 3 is een ode aan geweld

Ik moet iets eerlijk toegeven. Nog nooit heb ik John Wick 1 en 2 gezien. Het stond wel op de planning, maar het is er nooit van gekomen. Toch besloot ik om naar John Wick 3: Parabellum te gaan. Deze recensie is dus gebaseerd op deze film alleen, zonder eerdere kennis over de andere films.

Waar gaat de film over?

Huurmoordenaar John Wick is op de vlucht nadat hij een lid van the High Table heeft vermoord in John Wick 2. Er staat een prijs op zijn hoofd van 14 miljoen dollar. Alle huurmoordenaars ter wereld zitten achter hem aan. Intussen straft The High Table iedereen die John heeft geholpen.

Flinterdun verhaal, veel actie

Ik ben niet bekend met het complete verhaal van John Wick, maar John Wick 3 heeft in ieder geval een flinterdun verhaal. Op zich is dat niet een essentieel probleem. John Wick staat namelijk niet perse bekend om het verhaal, maar vooral om de snoeiharde actie en het harde geweld. Wat dat betreft stelt John Wick 3 totaal niet teleur. De film is een aaneenschakeling van harde gevechtsscènes, waarbij het soms zelfs ongemakkelijk is om er naar te kijken. Na bepaalde scènes hoefde ik in ieder geval niets meer te eten.

Wat John Wick 3 anders maakt dan andere films in dit genre is de creativiteit waarmee John’s vijanden aan hun einde komen. Zo zit er een fantastische achtervolgingsscène in met een paard en wordt er creatief gebruik gemaakt van literatuur om een bad guy een kopje kleiner te maken.

Visueel ziet de film er dan ook geweldig uit en wordt je meegezogen in de constante actie. Soms was het wel een beetje te heftig, maar als je daar van houdt dan stelt John Wick 3 zeker niet teleur.

Fantastische cast

Keanu Reeves kan weinig fout doen, maar hij is erg goed in zijn rol als getroubleerde huurmoordenaar. Ian McShane is weer terug op niveau na de ellende die Hellboy heet. Laurence Fishburne als Bowery King is fantastisch en het is ook super om Halle Berry weer in actie te zien. In principe is heel de cast fantastisch. Wat dat betreft was de film een genot om naar te kijken.

Conclusie

John Wick 3: Parabellum is een harde actiefilm met weinig verhaal en enorm veel geweld. Wellicht is de film niet geschikt voor degenen met een zwakke maag, maar voor fans van harde films met veel bloed en gevechtsscènes is dit een aanrader.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.