Recensie: The Sun is also a Star weet niet te boeien

De laatste jaren is het een trend om YA contemporary boeken te verfilmen. We huilden allemaal bij films als The Fault In Our Stars en The Hate U Give en waren minder enthousiast door een film als Everything Everything. Netflix weet dat tienerfilms het goed doen. Ze hebben tenslotte niet voor niets Noa Centineo als hun posterboy aangenomen. Toch is het al even geleden geweest dat er een tienerliefdesverhaal in de bioscoop verdween. The Sun is also a Star brengt daar verandering in. Yara Shahidi (Black-Ish) en Charles Melton (Riverdale) spelen de hoofdrollen. Helaas weet de film op geen enkel front te overtuigen. Al waren er een paar tienermeisjes in de zaal die wel spontaan van hun stoel afgleden iedere keer dat Melton een zwoele blik wierp. Dat is alleen niet genoeg om de film te redden.

Waar gaat het over?

Daniel Bae is een Koreaans-Amerikaanse jongen die van zijn ouders dokter moet worden. Natasha Kingsley wordt uitgezet en moet met haar familie terug naar Jamaica. De twee ontmoeten elkaar en Daniel overtuigt de cynische Natasha er van dat het lot bestaat en dat hij ervoor kan zorgen dat ze verliefd op hem wordt binnen één dag. Met nog maar een paar uur op de klok vecht Natasha tegen haar uitzetting, maar ook tegen haar gevoelens voor Daniel.

Weinig chemie

Het verhaal van The Sun is also a Star is erg dun en rust vooral op toevalligheden. Het leven van twee heel erg knappe mensen die verliefd worden is dan ook erg zwaar. Helaas hebben de twee hoofdrolspelers de chemie van een baksteen met een bezemsteel. Helemaal geen dus. Omdat het verhaal flinterdun is, zou de chemie tussen Shahidi en Melton de film nog enigszins hebben kunnen redden. Het resultaat is echter dat je als kijker totaal niet geïnvesteerd bent in het verhaal. Het voelde niet realistisch aan en ik als kijker kon het eigenlijk niets schelen of de twee hoofdpersonen nu met elkaar zouden eindigen of niet. Dat is jammer.

De hoofdrolspelers hadden een aantal conflicten die overwonnen moesten worden, maar geen enkele voelde groot genoeg om boeiend te zijn. Natasha moest dan wel terug naar Jamaica, maar een jaar later zou ze gewoon een studentenvisum aan kunnen vragen. No big deal. Daniel moet dokter worden van zijn ouders, maar wil dat niet. Ook dat lijkt niet het grootste obstakel. Soms voelde het alsof de film conflict toevoegde alleen maar om enigszins conflict te hebben, maar dat werd ook binnen mum van tijd weer opgelost. Het verhaal had geen enkele spanning en was gewoon saai.

De film heeft een aantal mooie shots, maar niets is genoeg om het schip niet te laten zinken.

Conclusie

The Sun is also a Star leunt hevig op de hormonen van tienermeisjes, maar zelfs die zullen met deze film niet aan hun trekken komen. Het is goed om meer diversiteit te zien in tienerfilms, maar helaas hebben de acteurs weinig goed materiaal om mee te werken. De geforceerde diepgang en het gebrek aan chemie zorgen voor een film die niet goed uit de verf komt. Tegenwoordig is het aanbod van tienerfilms zo groot dat dit eigenlijk een zinloze toevoeging is.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.