Waarom Game of Thrones niet anders had kunnen eindigen

De laatste aflevering van Game of Thrones bracht veel los in fans. Er zijn maar weinig liefhebbers van de serie die blij waren met de manier waarop de show eindigde. Om eerlijk te zijn horen wij ook bij dat kamp. Vooral de manier waarop Daenerys aan haar einde kwam was niet zoals wij het ons hadden voorgesteld. Natuurlijk was het te verwachten dat ze uiteindelijk de Mad Queen zou worden, maar doordat het laatste seizoen maar zes afleveringen lang was, was haar omslag te plotseling.

Er zijn een aantal dagen voorbij gegaan sinds de laatste aflevering. Ondanks het feit dat we nog steeds pissig zijn over bepaalde gebeurtenissen, zijn er toch ook een aantal keuzes gemaakt die wel passen binnen het verhaal. Als de makers er voor gekozen hadden om in ieder geval meerdere afleveringen in dit seizoen te proppen, dan was er in ieder geval meer tijd geweest om alle subplots goed af te ronden. Maar goed, wat was wel logisch?

Het einde van Jon & Dany

Het verhaal van Jon en Dany kon op geen andere manier eindigen. Een van de twee moest dood. Er was simpelweg geen manier waarop beide personages het er levend vanaf zouden brengen. Ten eerste omdat Jon toch Dany’s rivaal was. Het maakt niet uit of Jon haar trouw was gebleven. Dany zou hem altijd als verdacht hebben gezien.

Ondanks dat de twee allebei Targaryans zijn, keken ze wel anders tegen macht aan. Dany had er geen problemen mee om haar vijanden te barbecuen. Jon koos er echter vaker voor om genade te hebben. De enige keer dat hij er wel voor koos om zijn vijanden om te leggen, was nadat hij vermoord werd en weer tot leven kwam. Zelfs daarna had hij een bittere smaak in zijn mond. Dany daarentegen vond dat ze het juiste deed door al haar vijanden van de aardbol te vegen. In eerste instantie ging het echter om slechte mannen. Daarna werd het ineens iedereen die wel of niet in haar weg stond. Jon had nooit met zichzelf kunnen leven als hij dat had geaccepteerd.

De politieke situatie

Het was een kwestie van tijd voordat de monarchie in Game of Thrones zou veranderen. In de laatste aflevering zagen we dat Westeros na een besluit van the Great Council een democratie wordt. Dit was de enige mogelijk uitkomst om ervoor te zorgen dat Westeros niet weer moest lijden onder een maffe heerser. Het oude systeem zorgde voor constante oorlogen. In de afgelopen 8 seizoenen hebben we gezien wat er gebeurt als een alleenheerser de macht heeft en niemand er iets tegen in kan brengen. Het starten van een democratie was het begin van een nieuwe toekomst.

Bran the Broken

We zijn het nog niet helemaal eens met het feit dat partypooper Bran de nieuwe koning is. Zijn verhaallijn was niet altijd even spannend en vooral zijn vreemde opmerkingen hebben zijn personage weinig goeds gedaan. Wellicht dat het komt doordat de makers niet in staat zijn geweest om over te brengen wat voor krachten Bran eigenlijk heeft. We weten dat hij naar het verleden kan kijken en dat hij het verleden enigszins kan veranderen.

Waarom Bran dan toch een goede keuze is? Hij kan geen kinderen krijgen, dus er zal nooit iemand zijn die op die manier aansprak kan maken op de troon. Daarnaast heeft hij geen ego, waardoor hij niet gemanipuleerd kan worden door anderen. Hij wil de macht niet, maar doordat hij vrijwel geen menselijke emoties heeft, is hij wat dat betreft wel een eerlijke leider. Tel daarbij op dat hij de gehele geschiedenis van Westeros in zijn hoofd heeft en het is logisch dat ze hem hebben gekozen.

Verder zijn we natuurlijk blij dat Sansa eindelijk de koningin is die ze verdient te zijn en dat Ghost eindelijk een aai heeft gekregen van Jon. Toch hadden we veel meer van dit seizoen verwacht.

Wat vond jij van het einde van Game of Thrones?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.