Recensie: Bad Boys For Life is een leuke actiefilm

Bad Boys Bad Boys, Whatcha gonna do? Whatcha gonna do when they come for you? Dit nummer werd onsterfelijk gemaakt door de komische actiefilm uit 1995. Daarin speelden Will Smith en Martin Lawrence twee politieagenten die binnen 72 uur een drugsmisdaad moeten oplossen. Het was de eerste film waarin Smith en Lawrence speelden. Smith was natuurlijk wel al bekend van The Fresh Prince of Bel-Air en Lawrence van Martin. De originele Bad Boys film was een enorm succes en werd in 2003 opgevolgd door Bad Boys 2. De twee sterren werken goed samen op het grote scherm en aangezien de eerste twee films een succes waren, is het niet verwonderlijk dat Hollywood de franchise wederom nieuw leven in heeft geblazen. Bad Boys For Life markeert de terugkeer van Mike Lowry en Marcus Burnett. Gelukkig is de terugkeer geslaagd.

Waar gaat Bad Boys For Life over?

Politieagenten Mike Lowry (Smith) en Marcus Burnett (Lawrence) werken al meer dan 20 jaar samen. Na de geboorte van zijn kleinzoon wil Marcus echter stoppen met politiewerk. Mike is het hier niet mee eens en probeert Marcus over te halen om bij de politie te blijven. Alles verandert echter als blijkt dat een mysterieuze moordenaar het op Mike heeft gemunt. De twee moeten wederom samenwerken, voor een laatste keer, om de bad guys te pakken.

Recensie: Bad Boys For Life is een leuke actiefilm

Cliché maar veel actie

Het is niet perse nodig om de eerdere films te hebben gezien. Uiteraard zijn er een aantal referenties naar de eerste twee delen, maar op zich is Bad Boys For Life een actiefilm die goed op zichzelf staat. De film probeert niet dieper te zijn dan dat hij is. Natuurlijk zijn er momenten waarop onze helden reflecteren over het leven dat ze hebben geleid en hoe hun toekomst er uit ziet. Maar die emotionele diepgang wordt overschaduwd door de harde actie die nog altijd niet verveelt. Michael Bay, de regisseur van de eerste film, is in geen velden of wegen te bekennen, maar dat maakt niets uit. De film is in goede handen bij de Belgische Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het tempo ligt hoog en dat is het voornaamste bij een film als deze.

Het verhaal is er een die we vaker hebben gehoord. In feite is dit een versie van Gemini Man zonder het aspect van klonen. Toch storen de clichés niet perse. Dat komt ook mede door de chemie tussen de hoofdrolspelers en de rest van de cast. Qua humor heeft de film genoeg grappige momenten, al is het jammer dat de meeste grappen al in de trailer te zien waren.

Conclusie

Of dit echt de final ride is, dat valt nog te bezien. De post-credit scène doet ons vermoeden dat we wel een deel vier te zien gaan krijgen. Aangezien de film een enorm succes is voor een release in januari, is het slechts wachten op een vervolg. Dat is niet erg, want ondanks het feit dat Bad Boys For Life geen hoogvlieger is, is het een prima actiefilm van een goed niveau.

Bad Boys For Life

3.65

Cast

4.3/5

Verhaal

2.8/5

Actie

4.0/5

Humor

3.5/5

Goed

  • Goede cast
  • Toffe actiescènes
  • Visueel top

Niet zo

  • Veel clichés
  • Beste grappen zaten in de trailer

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.