Recensie: Equinox is enorm fascinerend en bijzonder

Er zijn steeds meer Netflix Originals in andere talen dan Engels en zo was Equinox een van de eerste Deense Netflix Originals. Astrid haar zus is jaren geleden van de aardbol verdwenen, samen met haar klasgenoten. Drie van de groep keerde terug; de rest bleef voor altijd verdwenen. Niemand kon vaststellen wat er was gebeurd en Astrid en haar familie moesten leren leven met het feit dat ze nooit zouden weten waar Ida, haar zus, was. Totdat Astrid een opmerkelijk telefoontje krijgt waarin iemand verteld dat hij weet wat er met Ida is gebeurd.

Equinox: het plot

Recensie: Equinox is enorm fascinerend en bijzonderEquinox volgt het verhaal van Astrid, een radiojournalist. Toen zij klein was is haar zus, samen met haar schoolklas tijdens een uitje na het afstuderen, van de aardbol verdwenen. Geen van de leerlingen zijn ooit teruggevonden, behalve Amelia, Jakob en Falke. Vanaf het begin werden deze drie leerlingen verdacht, want zij waren immers de enigen die niet verdwenen waren. Uitleggen wat er gebeurd was en waar de rest was, konden ze echter niet. 

Als Astrid op een dag in haar radiostudio een telefoontje krijgt van een man die zegt dat hij weet wat er met Indra is gebeurd, komt haar wereld op z’n kop te staan en begint alles te draaien om het uitvinden wat er met Ida is gebeurd. Astrid komt er langzaam achter dat deze verdwijning niet zomaar een verdwijning was en dat het met veel meer te maken heeft. 

Unieke serie 

Equinox is één van de bijzonderste series die ik ooit heb gezien. Originaliteit is tegenwoordig nog moeilijk te vinden, maar de verhaallijn die deze serie volgde was een die ik nog nooit had gezien. Wellicht helpt het dat het een Deense serie is en hebben zij weer een ‘andere’ manier van series maken en andere invalshoeken dan de meeste Engelstalige series. Maar Equinox houd je geboeid van de eerste tot de laatste minuut, omdat je geen idee hebt wat je precies kunt verwachten en ook de antwoorden wilt waar Astrid naar op zoek is. 

Soms is dit ook een nadeel, omdat ik tijdens de serie soms dingen heb moeten opzoeken op Google omdat ik het plot niet meer helemaal begreep. Maar misschien hoorde dat ook wel bij de mysterie van de serie, dat je juist niet constant snapt en doorhebt wat er aan het gebeuren was. En uiteindelijk aan het einde van de serie heb je ongeveer alle antwoorden, al blijven er vragen onbeantwoord en moet je het doen met je eigen interpretatie.

Kwalitatieve Netflix Original

Het is leuk om meerdere niet-Engelstalige Netflix Originals te zien verschijnen op de streamingsdienst. Zo is Equinox een Deense serie, maar wel een met de grote support van Netflix. De support van Netflix is ook terug te zien, want de serie zit goed in elkaar. De acteurs zijn goed, de verhaallijn is interessant en uniek en blijft interessant tot de laatste minuut. En veelal: het is allesbehalve voorspellend. Er is geen cliché verhaallijn in te vinden, in geen van de afleveringen. De serie vindt nieuwe invalshoeken en heeft daarbij acteurs gevonden die deze invalshoeken perfect kunnen neerzetten op een scherm. 

Waard om te kijken?

Absoluut! Als je houdt van bijzondere, unieke en spannende series, is dit zeker een aanrader. Je moet het niet vervelend vinden echter om ondertitelingen te lezen, want de serie is volledig in het Deens. Maar ik vond dat het compleet waard, want wat een geweldige serie was dit. Het is er wel één die onder je huid kruipt, maar dat betekent voor mij alleen maar dat het een goede serie was. 

0.00
4.65

Verhaal

5.0/5

Personages

4.5/5

Onvoorspelbaar

4.5/5

Originaliteit

4.5/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.