Recensie: Copshop is een goede thriller in jaren 70 stijl

Nu de bioscopen weer open zijn, komen er veel grote blockbusters uit. Dat wil echter niet zeggen dat de minder grote films het niet waard zijn om te kijken. Voor liefhebbers van actie, humor en thrillers draait nu de film Copshop, met Gerard Butler in een van de hoofdrollen. Het is een ode aan de thrillers uit de jaren 70 met een Tarantinoesque randje. Het duurt even voordat de film op gang komt, maar als de actie eenmaal begint is het veel en gewelddadig. Een sterke cast en een boeiend verhaal zorgen ervoor dat Copshop een aanrader is voor degenen die houden van dit genre.

Waar gaat Copshop over?

Oplichter Teddy Monterro (Frank Grillo) komt in zwaar weer terecht als hij de verkeerde mensen heeft boos gemaakt. Na verschillende aanslagen op zijn leven besluit hij iets drastisch te doen. Hij laat zich arresteren en vastzetten op een klein politiebureau in de middle of nowhere. Teddy waant zich hier veilig, ware het niet dat huurmoordenaar Bob Viddick (Gerard Butler) hetzelfde plan heeft om bij Teddy te komen. Het is aan de jonge agente Valerie Young (Alexis Louder) om ervoor te zorgen dat de twee elkaar niet afmaken. Maar dan komt er een nog grotere dreiging binnen in de vorm van een psychopatische moordenaar (Toby Huss). Het is aan Valerie om de keuze te maken wie van de twee criminelen ze het meest kan vertrouwen om levend het politiebureau te verlaten.

Recensie: Copshop is een goede thriller in jaren 70 stijl

Langzame opbouw met veel geweld

Copshop is een B-film in de stijl van de wat oudere actiefilms, maar weet de ode op een goede manier te brengen. De opbouw is vrij langzaam. Het grootste deel van de film speelt zich op dezelfde plek af, wat het uitdagend kan maken om de film interessant te houden. Gelukkig lukt dat aardig, mede door de chemie tussen hoofdrolspelers Grillo, Butler en Louder. Net op het moment dat het voelt alsof de film gaat inkakken, komt Toby Huss binnen als psychopaat Anthony Lamb. Dat is ook het moment waarop alle traagheid eruit is en de actie begint. Actie is er ook genoeg en het geweld dat te zien is is ook vrij grafisch. Mocht je daar niet tegen kunnen dan is dit misschien niet de film voor jou. Omdat de spanning zo langzaam wordt opgebouwd, is de tweede helft ook een stuk krachtiger en maakt het dat je op het puntje van je stoel zit.

Dat komt ook mede door de dynamiek tussen de hoofdpersonages. We hebben namelijk een politieagente die alles goed wil doen, twee huurmoordenaars en een crimineel, waardoor je nooit weet wat er gaat gebeuren. Daardoor blijft de spanning er goed inzitten. Alexis Louder houdt zich ook goed staande in haar eerste grotere rol. Ze is gevoelig en een bad-ass tegelijkertijd, waardoor je met haar meeleeft en hoopt dat ze er heelhuids uit gaat komen. Grillo is super als de slijmerige onderhandelaar en Butler oprecht intimiderend als de koele huurmoordenaar Viddick. Huss is ook erg overtuigend als psychopaat die je liever niet wilt tegenkomen.

De toon van de film is wisselend. Zo worden serieuzere momenten afgewisseld met humor en woordgrappen. Dat zorgt ervoor dat de film niet al te zwaar wordt. In principe is Copshop een simpele en effectieve thriller. Niets baanbrekends, maar er wordt genoeg geboden om fans van het genre een plezier te doen.

Recensie: Copshop is een goede thriller in jaren 70 stijl

Conclusie

Copshop gebruikt welbekende ingrediënten om te komen tot een prima thriller die het kijken zeker waard is. Een prima cast, een goed verhaal en spannende actie zorgen voor een prima avondje vermaak. Het is wel een film voor de echte liefhebbers.

Copshop

Voor de liefhebbers
4.1

Plot

4.0/5

Cast

4.5/5

Actie

4.3/5

Humor

3.8/5

Spanning

4.0/5

Goed

  • Goede cast
  • Goede actie
  • Origineel concept

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.