MCU: van Leek naar Geek Phase 0

MCU is voor mij weer één van de vele DLA’s (Drie Letterige Afkortingen, HA!) waar ik de betekenis niet van wist. Het staat dus voor Marvel Cinematic Universe. Een benaming voor een reeks films over superhelden. Van sommige films en superhelden heb ik wel eens gehoord. Een aantal heb ik ook al eens gezien. Maar hoe het verhaal precies in elkaar zit, waarom MCU zo’n enorme fanbase heeft en waarom het toch zo tof is: geen idee. Maar daar ga ik achter komen, want ik ga me voor Geekish onderdompelen in de wereld van Marvel. MCU dus om precies te zijn. En ik ga jullie vertellen wat ik daar zie, leer en of ik ook geturnd kan worden tot MCU superfan.

Geen X-Men, wel Iron Man in MCU

Hulk en iron Man MCU Geekish

Ik had dus nog nooit van MCU gehoord. Ik heb natuurlijk wel eens van Iron Man gehoord en heb in een ver verleden die film ook wel eens gezien. Meerdere films zelfs, want ik vind superheldenfilms af en toe best leuk. Sterker nog: ik heb er al best wat Marvel uren op zitten. Jessica Jones, Nick Cage, Daredevil en Iron Fist heb ik allemaal gekeken, maar die kennis is blijkbaar waardeloos in dit Marvel Universum.
Nu zijn er hier op Geekish een aantal hardcore fans en is mijn eigen vriend ook een echte kenner (de foto’s bij dit artikel heb ik gemaakt van zijn LEGO). Dus ik kreeg van hem meteen een overhoring:

Vriend: “Wat weet je er nu over?”
Ik: “Nou, het zijn films over superhelden zoals Iron Man… *ik denk even na*… Spiderman… *ik denk nog even verder*… Wonder Woman…”
Vriend: “Nee, Wonder Woman is van DC.”
Ik: “Oh, en da’s dan geen Marvel?”
Vriend: “Nee.”
Ik: “En de X-Men, da’s toch wel van Marvel? Daar hebben we net 3 films van gekeken.”
Vriend: “Nee, dat hoort niet bij MCU. The Gardians of The Galaxy?”
Ik: “…”
Vriend: “Met Groot!”
Ik: “Die boom? Is dat niet van Lord of The Rings?”
Vriend: “Nee.”
Dit is nu dus mijn level van MCU expertise.

MCU Geekish GROOT

Drie phases en heel veel films

Voor de mensen die dachten “Whut, was er ook een Phase 0?!” Haal maar weer adem: je hebt niets gemist. Phase 0 is mijn n00b phase. De fase waarin ik er nog niets van snap. Het moment waarop Marvel, DC, X-Men en blijkbaar Lord of The Rings voor mij nog één pot nat zijn.
Ik ga alle films kijken. Alle 23! En ik ga jullie op de hoogte houden van wat ik per fase van de films geleerd heb.
Gelukkig hoef ik niet te zoeken naar de beste kijkvolgorde voor MCU films, want die heeft Nora al voor mij op een rij gezet (dank daarvoor!). Te beginnen bij Iron Man dus. Ooit heb ik die al wel eens gezien en ik herinner me dat ik die best leuk vond. Ik hoef me voorlopig in ieder geval niet te vervelen, want ik heb nog zo’n 50 uur aan films te gaan. En ik kreeg al te horen dat ik tot na de credits moet blijven kijken, want anders mis ik dingen. Dus, here we go!

Hou Geekish.nl in de gaten voor het vervolg van Joriets MCU ervaring!

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.