Recensie: Last Christmas is een ode aan George Michael

Het is december en dat betekent dat Kerst er bijna aan zit te komen. Zoals ieder jaar is dit natuurlijk de tijd om samen onder een dekentje te kijken naar Kerstfilms. Momenteel draait er eentje in de bioscoop met Emilia Clarke (Game of Thrones) en Henry Golding (Riverdale). Last Christmas, ja de film is gebaseerd op het gelijknamige liedje, werd geregisseerd door Paul Feig en geschreven door Bryony Kimmings en Emma Thompson. Het is een mierzoete film op het randje van kitsch, maar de film wordt nog enigszins gered door een twist die de film nog enige diepgang geeft.

Waar gaat het over?

Kate (Clarke) dwaalt rond in Londen en gaat van slaapplek naar slaapplek, aangezien ze een aaneenschakeling is van slechte keuzes. Ondanks dat ze een veelbelovend zangtalent is, werkt ze als elf in een kerstwinkel. Tom (Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hun paden kruisen. Hij zorgt ervoor dat Kate haar grenzen verlegt en niet langer een slachtofferrol aan neemt. Kate krijgt haar leven weer op de rit door hem, maar toch is er een enorm obstakel die een gelukkig einde in de weg zit.

Een ode aan George Michael

Dat de schrijvers van het script fan zijn van George Michael is erg duidelijk. Als je goed luistert naar diens klassieke hit Last Christmas, dan zal de twist van de film ook geen grote verrassing meer zijn. Op zich is het verhaal leuk op papier, maar komt het op film minder goed over. De film richt zich voornamelijk op de liefdesperikelen van Kate. Hier en daar wordt er enige actualiteit in verwerkt, maar niet genoeg om de film enige diepgang te geven. De plottwist is een beetje antiklimatisch en erg ver gezocht, waardoor het lastig is om mee te leven met Kate en Tom.

De film wordt gered door de onweerstaanbare aanwezigheid van Emilia Clarke. Ook als actrice in een komische rol weet ze indruk te maken. Het is een genot om naar haar te kijken. De chemie tussen Clarke en Golding is ook prima. Het is alleen jammer dat het materiaal ze niet genoeg ruimte geeft om die chemie verder te ontdekken. De rest van de cast weet er ook voor te zorgen dat de film beter wordt. Hoewel er wel leukere momenten in de film zitten, is er geen enkele scène super grappig of emotioneel beladen genoeg om het publiek mee te krijgen. Dat is jammer, want de film had wel potentie.

Conclusie

Last Christmas zal nooit een klassieker worden zoals Love Actually, maar zeer waarschijnlijk is dit wel een film die de komende jaren in de Kerstperiode op tv zal verschijnen. Het is geen slechte film en zeker voor de Kerstperiode is het een prima film om te kijken, maar verwacht geen hoogstandje. Leuk om een keer gezien te hebben, maar daar blijft het dan ook bij.

 

Last Christmas

2.95

Cast

4.3/5

Plot

2.3/5

Sfeer

3.8/5

Uitwerking

1.5/5

Goed

  • Goede cast
  • Veel Kerstsfeer
  • Goed camerawerk

Niet zo

  • Dun verhaal
  • Diepgang niet goed uitgewerkt
  • Voorspelbaar

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.