Recensie: The Good Liar is een interessant mysterie

Er gaat niets boven een goede mystery thriller. Als een film goed in elkaar steekt, dan hoeft het niet constant dikke actie te zijn om boeiend te blijven. Zo ook in de thriller The Good Liar waarin veteranen Ian McKellen en Helen Mirren de hoofdrollen vertolken. De film werd geregisseerd door Bill Condon en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Searle. Ondanks het feit dat de film binnenkort al zware concurrentie gaat krijgen van blockbusters als Jumanji, Star Wars en murder mystery Knives Out, is de film het toch waard om te bezoeken in de bioscoop.

Waar gaat The Good Liar over?

Mirren speelt een rijke gepensioneerde vrouw genaamd Betty McLeish. Ze is op zoek naar een metgezel op een datingsite voor senioren. Daar vindt ze de charmante Roy Courtnay (McKellen) en na een geslaagde date spreken ze steeds vaker af. Het duurt niet lang voordat Roy zijn intrek neemt in het huis van Betty, ondanks het feit dat haar kleinzoon Steven hier niet achter staat. Steven heeft een punt. Wat Betty niet weet is dat Roy een oplichter is die samen met accountant Vincent mensen hun geld af troggelt. Roy denkt een makkelijk doelwit gevonden te hebben in Betty, maar toch komt hij al snel van een koude kermis thuis.

Geweldige acteerprestaties

The Good Liar is niet per definitie een perfecte film. Verre van zelfs. De film bestaat uit een heleboel toevalligheden die de uitkomst uiteindelijk redelijk ongeloofwaardig maken. Hoewel de film redelijk goed in elkaar zit, wordt het grootste gedeelte van het verhaal in de tweede helft van de film pas uit de doeken gedaan. Er wordt weinig gebruikt gemaakt van voorafschaduwing, waardoor er niet heel veel spanning in de film zit. Er wordt gebruik gemaakt van flashbacks die de film enige diepte geven in de tweede helft, maar qua thriller stijgt de film nooit naar een hoog niveau. Het is pas op het einde dat de film even spannend wordt.

Waarom je The Good Liar toch zou moeten kijken? Vooral om het feit dat McKellen en Mirren een gouden combinatie is. McKellen weet met zijn ondeugd de kijker aan zich te binden, maar als hij gevaarlijk wordt, dan is hij ook imponerend. Millen is het toonbeeld van elegantie en charme en weet dit zonder enige moeite over te brengen. Er zijn maar weinig jongere acteurs die dit na kunnen doen. Door de excellente acteerprestaties van de hoofdrolspelers is de film alsnog een genot om naar te kijken.

Conclusie

The Good Liar zal nooit een klassieker worden á la Psycho en wat betreft verhaal zijn er betere mystery thrillers te vinden. Toch is de geweldige combinatie van McKellen en Mirren genoeg om te blijven boeien.

The Good Liar

3.6

Cast

4.5/5

Plot

3.8/5

Mysterie

2.5/5

Goed

  • Geweldige Cast
  • Mooi camerawerk
  • Leuk verhaal

Niet zo

  • Teveel toevalligheden
  • Duurt lang voordat de spanning opbouwt.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.