Disney vervroegt de releasedatum van WandaVision

Disney heeft de releasedatum van WandaVision vervroegd van lente 2021 naar 2020 en met een goede reden. Afgelopen jaar kwam Marvel al met veel aankondigingen tijdens de San Diego Comic-Con 2019. Fase 4 werd bekend gemaakt en er werd ook over fase 5 gepraat. Mogelijk zal er in die fase een Blade reboot komen met Mahershala Ali. Ook werden er een aantal Disney+ series bekend gemaakt, waaronder The Falcon & The Winter Soldier, een serie over Hawkeye, Loki en WandaVision. The Falcon & The Winter Soldier zou eigenlijk als eerste uitgebracht worden, namelijk in de herfst van 2020.

Het lijkt er echter op dat er mogelijk verandering in gaat komen. Disney kondigde namelijk in een video aan dat WandaVision dit jaar nog zal verschijnen. De serie is al in productie. Het zal dus niet onmogelijk zijn om de serie dit jaar nog af te maken. Dat is echter niet de enige reden dat ze de datum hebben vervroegd.

Weinig originele content in 2020

Oorspronkelijk had Disney weinig originele content op de planning staan voor 2020. Behalve The Falcon and the Winter Soldier en Lizzie McGuire, was er weinig nieuws aan de horizon. Disney had het enorme succes van The Mandalorian waarschijnlijk niet verwacht. Daarom is het juist belangrijk om er voor te zorgen dat de komende twaalf maanden genoeg nieuws te bieden heeft. Anders is er een kans dat men het abonnement op Disney+ opzegt. Door WandaVision aan te bieden, geeft Disney toch iets wat mensen enthousiast houdt terwijl fans wachten op het tweede seizoen van The Mandalorian. Deze zal ook in de herfst uitkomen.

Het is ook niet alsof 2021 nu verlegen zal zitten om Marvel projecten. Er komen in dat jaar namelijk vier nieuwe films uit (Shang-Chi, Doctor Strange, Spider-Man 3 en Thor 4). Daarnaast zullen er ook drie nieuwe series uitkomen op Disney+ (Loki, Hawkeye en What If?). Loki en WandaVision zouden oorspronkelijk tegelijkertijd met Doctor Strange uitkomen. Het zou niet snakelike zijn geweest om al deze series te marketen, maar door het verplaatsen van WandaVision is er nu toch meer ruimte.

Daarnaast zal WandaVision er ook voor zorgen dat het gat in 2020 wordt opgevuld. In mei komt Black Widow in de bioscoop en Eternals komt pas in november. Dan zou er dus veel ruimte zitten tussen die films. The Falcon and the Winter Soldier kan niet al deze ruimte opvullen. Als WandaVision in de zomer uitkomt, dan wordt het hele jaar mooi opgevuld. Het is dus geen verrassing dat we waarschijnlijk al dit jaar van de Scarlet Witch serie kunnen gaan genieten.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.