De eerste teaser van The Batman is nu te zien

Happy Sunday! Hier in Nederland werden we vanochtend wakker met fijn geek-nieuws: de teaser trailer voor de nieuwe Batman film, The Batman, is uit. DC Comics en Warner Bros. hadden een weekend gevuld met nieuwtjes, streams en andere fijne dingen in de DC FanDome. Zo was daar al een nieuwe trailer voor Wonder Woman 1984 en nieuws over de nieuwe Suicide Squad van James Gunn. Maar deze teaser was pas echt onverwacht nieuws, zeker omdat de opnames eerder gestaakt moesten worden wegens de corona pandemie.

Wat weten we over The Batman?

De eerste teaser van The Batman is nu te zien

Nog niet superveel, plotwise. We weten vooral veel over de cast en de personages die ze spelen. In de titelrol zien we straks Robert Pattinson terug, die eerder al iets met vleermuizen had in een zekere filmreeks over sparkling vampires. Dan is Batman wel even duizend punten omhoog. Pattinson is de jongste persoon tot dusver die in de huid van Bruce Wayne/Batman kruipt. Er waren veel gegadigden voor de rol en de casting van Pattinson riep wel wat vragen op: kon een voormalig tieneridool dit wel waarmaken? Maar kijk eens naar voormalig tieneridool Heath Ledger. Critici dachten niet dat hij ooit een goede Joker neer zou kunnen zetten, en nu is zijn Joker de beste uit de filmgeschiedenis.

Verder te zien in The Batman: Zoë Kravitz als Selina Kyle, die we natuurlijk beter kennen als Catwoman. Ook The Riddler en The Penguin gaan hun opwachting maken. Paul Dano speelt Edward Nashton (Riddler) en Colin Farrell is Oswald Cobblepot (Penguin). Ja, alle grote namen (op de Joker na) worden echt meteen tevoorschijn gehaald voor deze film. Natuurlijk zien we straks ook gewoon weer James Gordon (Jeffrey Wright) en Alfred (Andy Serkis).

Large shoes to fill

Toen Christopher Nolan Batman Begins aankondigde, was er weinig wat mis kon gaan. Joel Schumacher had de Batman filmfranchise met Batman & Robin hoogstpersoonlijk vermoord (er zouden eigenlijk twee vervolgen komen maar we weten allemaal hoe dat is gegaan). Een nieuwe Batmanfilm? Ach, daar hadden mensen op zich wel zin in. En Christopher Nolan had zich inmiddels ook wel bewezen als schrijver en regisseur.

Zijn Batman trilogie behoort nu nog steeds tot de beste films ooit gemaakt. Eigenlijk was alles goed aan deze drie films, en het eindigde perfect. Over Batfleck gaan we het gewoon even niet hebben hier, wat een abominatie was dat. Dus ja, Pattinson heeft de schoenen van Christian Bale te vullen en dat is nogal een maatje. Gelukkig lijkt The Batman een net zo grimmig sfeertje te hebben als The Dark Knight trilogie, dus dat is in ieder geval al een begin. Ook de cast is fijn, en Ben Affleck is niet (meer) bij dit project betrokken. Allemaal pluspunten.

De teaser

Dat is waar je voor kwam, toch? Nou, kijk zelf maar. Hier is de allereerste teaser voor The Batman. Bruce Wayne heeft een Winter Soldier look. Hopelijk kunnen we die allemaal in de bioscoop zien in 2021, en hoeven we geen bizar hoog bedrag neer te tellen bij een streaming service.

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.