Avengers Endgame: Wie is Ronin?

De trailer voor de nieuwste Avengers film gaf ons een heleboel emoties. Behalve het feit dat NASA werd gebombardeerd met de vraag of ze alsjeblieft Tony Stark konden gaan redden, werd het lot van meerdere Avengers bekend. In de trailer zagen we onder andere de terugkeer van Jeremy Renner. In plaats van zijn pijl en boog, maakte hij nu een man een kopje kleiner met een katana-achtig zwaard. Hawkeye is niet meer. Fans van de comics hadden onmiddelijk door dat Clint Barton zijn alias had veranderd naar die van Ronin. Maar wie is Ronin eigenlijk? En waarom is Clint ineens veranderd?

In de comics

Het verhaal van Ronin begint in 2004. De originele Avengers comic eindigde met Avengers Disassembled. Een paar maanden later kwam The New Avengers uit. Een van de nieuwe helden was een mysterieuze ninja die zichzelf Ronin noemde. Ronin vertaald naar “Samurai zonder meester.” Ronin bleek later Maya Lopez te zijn, ook wel bekend als Echo, een personage uit Daredevil. Ze was ook een van de weinige dove superhelden.

Maar hoe komt de identiteit van Ronin dan bij Clint? In het verhaal van Disassembled sterft Hawkeye nadat Scarlet Witch de controle verliest. Heel nobel offerde hij zichzelf op om de rest te redden. In 2007 veranderde Scarlet Witch de realiteit weer, waarin ze ervoor zorgde dat Clint weer tot leven kwam. De wereld had in de tussentijd niet stilgestaan en er was een andere vrouwelijke superheld die de naam Hawkeye had geadopteerd. Hij vond dat wel prima en wilde zijn terugkeer ook niet aan de grote klok hangen. Vandaar dat hij de codenaam, het kostuum en de wapens van Lopez leende.

Als Ronin ging hij op zoek naar antwoorden over zijn tijdelijke dood. Hij vertrok naar Oost-Europa om Scarlet Witch te confronteren, maar begon in plaats daarvan een romantische relatie met haar. Ze wist ten slotte niets meer over wat er was gebeurd en had ook geen krachten meer. Een paar jaar lang, tot aan 2010, bleef hij Ronin, waarna hij weer terugkeerde naar zijn Hawkeye identiteit.

In de films

Wat we weten is dat Clint na alles wat er in Civil War is gebeurd, een deal had gemaakt met de regering. Hij zou op de boerderij blijven met zijn familie, maar wel onder huisarrest. Het is ook de reden waarom we hem niet in Infinity War zagen. Dat verklaart echter niet waarom hij ineens in een zwaard-zwaaiende Ninja is veranderd. Het schijnt dat tussen de gebeurtenissen in Infinity War en Endgame zes maanden zit. De kans is natuurlijk groot dat de familie van Clint is omgekomen bij de snap van Thanos. Dat kan er voor gezorgd hebben dat Clint ervoor koos om toch weer op pad te gaan, alleen dan in een veel coolere versie dan Hawkeye.

In de trailer zegt Captain America ten slotte dat ze allemaal wat hadden verloren. Als hij zegt dat daar ook familie bij zat, zien we de scène met Ronin. Het is even afwachten maar we zijn in ieder geval blij dat hij er weer is.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.