8 heerlijke realityseries over liefde 

Soms is het gewoon heerlijk om even helemaal uit te zonen met een realityserie. Het liefst een variant waarbij de deelnemers opzoek zijn naar ‘ware liefde’ omdat dit henzelf hun hele leven al niet lukt. Nu heb je datingshows en datingshows. De een is opgezet als puur leedvermaak en de ander heeft een vrij originele insteek. En bij sommige shows lukt het een aantal deelnemers zelfs om echte liefde te vinden! Wij hebben 8 realityseries over de liefde voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze allemaal op Netflix en zijn perfect om te bingen op regenachtige herfstdagen.

Love is Blind of toch niet?

Laten we meteen beginnen met een van de betere realityseries over de liefde. Het concept is oeroud en de opzet super origineel. Liefde is blind. Dat zeggen we waarschijnlijk al zolang de mens kan praten, maar is dat ook echt zo? De wetenschap is er verdeeld over, maar na het zien van deze show ga je er toch in geloven. De deelnemers krijgen elkaar nooit te zien. Ze daten dus zonder dat ze weten hoe de ander eruit ziet. Dit doen ze twee weken lang en daarna moeten ze besluiten of ze met de ander willen trouwen. Ja, da’s meteen best heftig, maar het is dan ook een Amerikaanse datingshow. Alleen als ze elkaar ten huwelijk vragen krijgen ze de ander te zien. Willen ze ook na het zien van elkaar nog met elkaar verder, dan gaan ze meteen twee weken proefsamenwonen. Ze ontmoeten de familie en gaan de trouwerij plannen. Het mooie van deze serie is dat de diversiteit van de deelnemers enorm is. Want eerlijk is eerlijk: de meeste datingshows trekken niet de meest heldere lichtjes aan.

The Circle wordt gecatfished

Inmiddels zijn er al allerlei varianten van deze realityserie. Logisch, want de deelnemers zitten eigenlijk gewoon in quarantaine. De perfecte coronaserie om te maken dus. Maar de eerste blijft wel echt het leukst. Of misschien was die het leukst omdat je die al kon bingen tijdens de eerste lockdown. Hoe dan ook: de deelnemers zijn echt top gecast en je wordt (of je nu wil of niet) verliefd op ze. Zeker op Joey, Shubham en Chris. Wat zijn zij heerlijk! Het idee van de show: deelnemers zitten in super hip ingerichte appartementen opgesloten en praten via schermen met elkaar. Het is een ‘catch the catfish’ show. Want deelnemers kunnen er ook voor kiezen om met foto’s van iemand anders deel te nemen. Als ze vermoeden dat een deelnemer een catfish is, wordt die weggestuurd.

Too Hot to Handle onder het toeziend oog van Lexa

Too Hot to Handle is een realityserie volgens het klassieke model: stop een groep aantrekkelijke mensen bij elkaar en kijk wat er gebeurt. Ohja, en geef ze een ‘onmogelijke’ opdracht en een ‘Lexa’ om ze in de gaten te houden. In deze show mogen de deelnemers geen seksuele handelingen met elkaar doen. Ze worden stuk voor stuk neergezet als seksverslaafden (of claimen het zelf te zijn) en krijgen dus de opdracht om eerst elkaar te leren kennen voor ze met elkaar het bed in duiken. Voor deze mensen is die opdracht zo goed als onmogelijk en voor ons als kijker is dat zeer vermakelijk.

Back with the Ex of toch niet?

Ok, wees eerlijk: ook jij hebt weleens gefantaseerd over die ene ex en wat er zou gebeuren als jullie weer bij elkaar zouden komen. De koppels in deze realityserie gaan die uitdaging aan. Het is allemaal zeer voorspelbaar, maar daardoor niet minder leuk. Ook hebben ze leuke stellen gekozen. Van een vakantieliefde tot eerste liefdes. Van de ijdele man met sportauto tot de hippie. Ze zitten allemaal in deze heerlijke realityserie.

Sexy Beasts is meest over de top van al deze realityseries

Het idee achter deze datingshow is hetzelfde als Love is Blind, maar dan een totaal andere uitvoering. Deze serie is compleet over de top. Qua make-up dan, want wow! Alleen voor de make-up zou je deze show al moeten kijken.

Deelnemers zien elkaar alleen als ‘Sexy Beast’ en hebben dus geen idee van hoe de ander eruit ziet. Al zijn de deelnemers allemaal mega knap in het echt, maar dat mag de pret niet drukken. De allereerste aflevering is een beetje mweh, maar laat je daardoor niet misleiden, want de rest van de afleveringen zijn grappig en akward. Precies zoals een datingshow hoort te zijn.

Dating Around is voor de mensen die van First Dates houden

Dating Around heeft eigenlijk precies dezelfde opzet als Sexy Beasts alleen zien ze elkaar dit keer wel. De ‘hoofd single’ gaat op 3 blind dates. Daarna mag die persoon 2 mensen kiezen voor een tweede date en uiteindelijk kiezen ze 1 iemand waar ze verder mee willen daten. Het is heel simpel, maar het blijft heerlijk om naar te kijken. Het is een soort fancy versie van First Dates, dus als je daar fan van bent, kijk dan deze realityserie.

Indian Matchmaking geeft je inzichten

Dit is echt wel een van de betere realityseries over de liefde. Wat goed is aan deze serie is dat het de culturele vooroordelen probeert uit te leggen. En het legt de culture clash bloot waar veel mensen met traditionele ouders mee te maken hebben in de westerse wereld. Het is een spagaat en de deelnemers zelf hebben het gevoel het nooit goed te kunnen doen. Gelukkig is daar Sima Taparia en zij gaat hen helpen de perfecte match te vinden.

Love on the Spectrum is de liefste van alle realityseries op Netflix

Ok, allereerst: Michael. You gotta love him! En zijn moeder, want die kan nog steeds na al die jaren heel hard om hem lachen. Al deze deelnemers zitten op het autisme spectrum. De een wat heftiger dan de ander, maar allemaal hebben ze moeite met het vinden van de liefde. De meeste hebben het zelfs nog nooit geprobeerd. Een super lieve serie die laat zien dat wie je ook bent, we allemaal met dezelfde onzekerheden rondlopen.

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.