YAE: Het Young Adult Event Almere was leuk!

Het is alweer meer dan een week geleden, maar zaterdag 10 april stond in het teken van het Young Adult Event in Almere. Vanwege alle maatregelen kon het evenement helaas alleen online plaatsvinden. Via verschillende Teams-meetings werden er workshops georganiseerd, schrijvers geïnterviewd en kon je meedoen aan een pubquiz. Verder waren er verschillende digitale marktkraampjes die je kon bezoeken. Wil je weten wat Demi en Imke van dit evenement vonden? Lees dan snel verder!

Workshops

YAE: Het Young Adult Event Almere was leuk!

Er waren verschillende workshops die je kon volgen. Emmy van Zon en Maan gaf een workshop recensie schrijven, Rima Orie vertelde hoe je een fantasy kunt schrijven, Astrid Boonstoppel leerde je hoe je een goede slechterik schrijft en Daniëlle Bakhuis deelde hoe je inspiratie kunt opdoen voor je verhaal. Demi volgde de workshop van Rima, Imke die van Emmy. Ook volgden ze allebei de workshops van Astrid en Daniëlle.

Demi: “ik vond het echt ontzettend leuk om de auteurs weer te zien. Ook al was het dan online, vandaag was toch echt genieten van de workshops die we kregen van de verschillende auteurs. Alle workshops die ik heb gevolgd, die van Rima, Astrid en Daniëlle, vond ik erg leuk en interessant. Ook waren de workshops interactief, omdat we tussendoor vragen konden stellen. Bij Astrid kregen we zelfs twee kleine opdrachtjes; over onder andere het schrijven van een slechterik. Heel leuk, want ik ben zelf ook bezig met het schrijven van een boek (fantasy) en hier zit ook een slechterik in. Ik heb erg veel op kunnen steken van deze drie workshops en dat vond ik erg fijn. Maar ook vond ik het leuk dat we meer achtergrond informatie te horen kregen van de boeken van de auteurs, wat het ook weer anders maakte op een goede manier.’’

Imke: “de workshop van Daniëlle was zonder twijfel mijn favoriet. Ze vertelde onder andere over haar inspiratiebronnen voor De eliminatie en Clownsnacht. Ik vond het heel tof om te horen hoe ze alledaagse gebeurtenissen kon verwerken in haar boek. De andere workshops vond ik ook leuk om te volgen. Het jammere vond ik dat ze vooral gericht waren op beginnende schrijvers. Zelf heb ik geen ambitie om een boek te schrijven, dus ik had het ook wel leuk gevonden om een ander soort workshop te kunnen volgen.”

Shop ‘till you drop!

Tussen de verschillende activiteiten door kon je een kijkje nemen op het digitale marktplein. Daar aangekomen zag je een overzicht van de winkeltjes die meededen, samen met een linkje naar hun website. Demi en Imke vertellen je hieronder wat ze allemaal hebben gekocht.

Demi: “eigenlijk was het de bedoeling dat ik niks ging kopen, maar… Ik heb toch rondgeneusd bij de shops en heb uiteindelijk drie boekenleggers bij Till&Dill gekocht. Nu nog even (on)geduldig wachten totdat ze binnen komen!”

Imke: “een paar dagen voor het evenement had ik al een bestelling geplaatst bij Another View, want ik was bang dat een aantal producten uitverkocht zouden zijn. Ik kocht onder andere een heel leuk kussentje en een aantal boekenleggers! Tijdens het evenement zelf kocht ik ook nog boekenleggers en prints van Till&Dill. Als laatste shopte ik bij Basically Britt: onder andere stickers en tape komen mijn kant op!”

Pubquizzen geblazen

Tijdens het Young Adult Event waren er drie momenten waarop je mee kon doen aan een pubquiz. Hierbij werden er verschillende vragen gesteld over YA boeken en films. De vragen waren best pittig, maar er stond dan ook iets moois op het spel: een goodiebag! Helaas voor Demi en Imke hebben ze niet gewonnen, maar deelnemen was al erg leuk. Hopelijk kunnen ze de volgende keer op het evenement zelf in een team meedoen!

Q&A met Rima en Daniëlle

Het evenement sloot af met een Q&A met Rima Orie en Daniëlle Bakhuis. Imke kon de Q&A helaas niet volgen, maar Demi vertelt graag wat ze allemaal heeft opgestoken.

Demi: “Daniëlle en Rima beantwoordden vragen van zowel de organisator als de kijkers. De kijkers konden de vragen stellen via de chat of door de handjesfunctie te gebriken. Beide auteurs vonden het kiezen van een eigen geschreven favoriete boek lastig, net zoals een gelezen favoriete boek ook moeilijk is om te kiezen. Een boek die beide heeft geïnspireerd is De Hongerspelen.”

Conclusie

‘’We vonden het Young Adult Event erg leuk en interessant! Het was leuk om de auteurs weer te zien, ook al was dit dan online in plaats van fysiek. Het evenement zelf was goed georganiseerd door De Nieuwe Bibliotheek in Almere en het was helder en overzichtelijk waar je moest inloggen om de workshops te kunnen volgen. Hopelijk kan het de volgende keer weer fysiek plaatsvinden, want we missen de fysieke boekenevenementen wel heel erg. Maar gelukkig kan het op deze manier toch plaatsvinden en kunnen we alsnog genieten van de auteurs en de leuke workshops!’’

Laat een reactie achter

Demi

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.