Recensie: Havenfall maakt zijn potentie niet waar

Havenfall is het nieuwe boek van schrijfster Sara Holland, die ons al eerder wist te boeien met haar Everless duologie over de wereld van Sempera. Na het lezen van haar vorige boeken was ik benieuwd toen Blossom Books  aankondigde dat ze haar nieuwe boek ook gingen vertalen. Ik werd nieuwsgierig en toen ik de uitgave zag kon ik niet anders dan het boek aanschaffen. Toch vraag ik mij af, kan dit boek mij net zo boeien als haar vorige boeken?

Havenfall is uitgegeven door Blossom Books en heeft in het Engels dezelfde titel.
Dit boek is vertaald door Mariella Manfré. 

Waar gaat Havenfall over?

In de bergen van Colorado ligt de herberg van HavenFall, een neutrale plek. Alleen hier kunnen de bewoners van de vier magische werelden bij elkaar komen. Maddie Marrow werkt in de zomer in de herberg van HavenFall, wat veel voordelen met zich meebrengt. De Herberg is voor haar een ontsnapping uit haar negatieve werkelijkheid. Maar in de wonderlijke wereld van de herberg is niet alles rozengeur en maneschijn. Als er een lijk wordt gevonden in HavenFall ligt de fragiele vrede onder vuur. Als de duistere geheimen over de herberg en de werelden aan het licht komen, wordt een ding duidelijk: je kan niemand vertrouwen.

Recensie: Havenfall maakt zijn potentie niet waar

Veelbelovend concept

De beschrijving van Havenfall beloofde veel goeds, ik was nieuwsgierig naar de wereld die Sara Holland heeft gecreëerd. Ik begon met volle moed en hoge verwachtingen te lezen, maar al snel merkte ik dat dit boek niet aan deze verwachtingen kon voldoen. Al vanaf het begin bleven de personages erg vlak en naarmate het boek vorderde werd dit niet veel beter. Maddie had weinig inhoud en was voor een hoofdpersonage niet interessant. De personages die wel interessant waren, werden niet verder uitgediept en dat vond ik jammer. Het plot is iets waar Sara wel veel aandacht aan had besteed. Het was interessant, maar ging naar mijn mening iets te snel. Ook had je al gauw door wie je wel en niet kon vertrouwen, wat ik jammer vond.

Geen pageturner

De eerste honderd pagina’s van het boek waren niets interessants, vanaf daar begon het plot zich met sneltreinvaart te ontvouwen. Ik moest me echter nog steeds door het boek heen worstelen en had ik veel moeite om mijn aandacht erbij te houden. De laatste paar bladzijdes wisten mij wel te boeien en daar ging ik dan ook snel doorheen. Vanaf daar begon het verhaal voor mij pas echt, en wist Sara mij te verrassen met onverwachte twists.

Conclusie

Havenfall had de potentie om een erg interessant en magisch verhaal te worden, maar het eerste boek in deze serie heeft zijn potentie niet waar gemaakt. Havenfall voelde meer als een introductie en niet als een waardig deel van de serie. Toch kijk ik uit naar het tweede boek en hoop ik dat Sara dan wel alles er uithaalt wat er uit te halen valt. Ook hoop ik dat de personages wat meer diepte gaan krijgen in het volgende boek, dit is in mijn ogen een erg belangrijk aspect in een boekenserie. De worldbuilding is iets waar we maar weinig van mee krijgen, waardoor je het zelf maar moest uitdokteren. Hier had ik graag wat meer over willen weten, maar was niet echt iets wat me stoorde. Misschien wordt dit in het tweede boek wat meer naar voren gebracht.

Havenfall

Belooft veel goeds, maar maakt dat niet waar
3

Plot

3.5/5

Personages

2.5/5

Setting

3.0/5

Goed

  • Cover

Niet zo

  • Geen pagetuner
  • Voorspelbaar plot
  • Vlakke personages

Laat een reactie achter

Rosanne

Ook interessant

1 Comment

  • Ah, wat jammer! Ik was heel benieuwd naar dit boek (ik vond Everless en Evermore erg gaaf), maar nu twijfel ik hem toch of ik hem in huis ga halen. Misschien maar even kijken of hij in de bibliotheek ligt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.