Corona tips: wat te kijken, lezen en spelen

Het is een gekke tijd momenteel. Het sociale leven ligt (geheel terecht) zo goed als plat, kantoren zijn dicht, veel mensen werken, als dat kan, thuis en iedereen moet zo veel mogelijk andere mensen mijden. Daardoor zijn o.a. alle sportclubs, bioscopen, restaurants en scholen dicht. Zoals gezegd: deze maatregelen zijn geheel terecht. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder lastig. Drie weken gedwongen thuis zitten is gewoon rot. Daarom helpen wij je met wat corona tips: boeken, series, films en spellen met een toepasselijk tintje.

Corona tips: films

Corona tips: wat te kijken, lezen en spelen

Er staan niet heel veel pandemie/virusfilms op de streamingservices. Daarom hebben we voor iedere film een affiliate-link toegevoegd waarmee je de DVD/Blu-ray kunt aanschaffen.

Contagion

De meest bekeken film wereldwijd op dit moment? Contagion. De film uit 2011 heeft opeens weer superveel kijkers en dat is natuurlijk helemaal niet verrassend. De film toont gelijkenissen met onze huidige situatie, al blijft dit Hollywood en is het dus allemaal véél dramatischer. Contagion heeft een sterrencast met o.a. Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law en Gwyneth Paltrow en werd geregisseerd door Steven Soderbergh. Niet de minste namen!
Contagion is te kijken via Pathé Thuis of koop hier de DVD.

Outbreak

Ook al weer een oudje, deze film uit 1995 met o.a. Dustin Hoffman. Outbreak is gebaseerd op het non-fictie boek The Hot Zone, wat later ook weer een tv-serie werd op National Geographic. Gek genoeg is die dan weer niet te vinden op Disney+… Outbreak is nog veel Hollywood-dramatischer dan Outbreak maar het is lekker vermaak.
Outbreak is te kijken via iTunes of koop hier de DVD.

I Am Legend

Een andere setting dan Contagion en Outbreak, maar toch gaat I Am Legend over een soortgelijk verhaal, alleen dan met een compleet andere uitkomst. Hier worden alle mensen een soort vampier door een nasty virus. Dit is dan ook meer horror dan thriller. Will Smith speelt de hoofdrol en hij is zo’n beetje de enige acteur die in de hele film te zien is.
I Am Legend is te zien op Netflix of koop hier de Blu-ray

Patient Zero

Dit is een onbekendere titel, en dat is niet zo gek: de film heeft momenteel een score van 17%. Toch is het af en toe gewoon fijn om een film te kijken waarvan je van tevoren weet dat hij heel erg slecht is. Patient Zero heeft in ieder geval een fijne cast: Natalie Dormer, Matt Smith en Stanley Tucci.
Patient Zero is helaas tijdelijk niet te kijken maar stond op Pathé Thuis, je kunt nog wel de Blu-ray kopen.

Corona tips: series

Pandemic: How to Prevent an Outbreak recensie

Geen beter moment om je backlog aan series eens aan te pakken, en om er misschien wat nieuwe titels aan toe te voegen. Deze series gaan allemaal over een pandemie, maar allemaal hebben ze hun eigen insteek.

The Rain

Zes jaar nadat een agressief virus bijna heel Scandinavië heeft uitgeroeid, zoeken een broer en zus samen met andere jonge overlevenden naar veiligheid en antwoorden. Deze Deense serie loopt nog steeds, en later dit jaar wordt het derde en laatste seizoen verwacht. Nu zijn de eerste twee seizoenen, met ieder acht afleveringen al te kijken.
The Rain is te zien op Netflix

Pandemic: How to Prevent an Outbreak

Dit is een super recente (uit dit jaar) documentaireserie die wel heel dicht bij de werkelijkheid komt. In deze docuserie maken we kennis met de helden die voorop gaan in de strijd tegen de griep en zien we hun pogingen om de volgende wereldwijde uitbraak te voorkomen. Pandemic bestaat (tot nu toe) uit één seizoen met zes afleveringen.
Pandemic is te zien op Netflix

Z Nation

Een team begint aan een gevaarlijke missie: het vervoert een man die een dodelijk zombievirus heeft overleefd, in de hoop dat hij een vaccin kan helpen ontwikkeling. De serie bestaat uit vijf seizoenen van ieder dertien afleveringen, dus je hebt nog wat om te kijken als je hier aan begint.
Z Nation is te zien op Netflix

Between

Nadat een mysterieuze ziekte iedere inwoner die ouder is dan 21 doodt, moeten de overlevenden van het stadje Pretty Lake zich zien te redden als de regering hen in quarantaine plaatst. Between bestaat uit twee seizoenen van ieder slechts zes afleveringen.
Between is te zien op Netflix

Corona tips: boeken

The Strain trilogie Chuck Hogan Guillermo del Toro

We deelden natuurlijk al de top vijf van boeken over virussen, dus dat is een perfecte start. Maar in drie weken kun je behoorlijk wat lezen, dus hierbij nog wat extra tips.

The Strain trilogie

In het Nederlands is deze trilogie van Chuck Hogan en Guillermo del Toro vertaald als ‘De Meester’ trilogie. Er verscheen ook een (niet zo heel goede maar prima vermakelijke) televisieserie van, die je natuurlijk ook aan je rijtje kunt toevoegen om te kijken. Het boek wordt verteld vanuit meerdere perspectieven. Dit is geen gewoon virus, maar vampier-virus. Dit is dan ook een horrorversie van een wereldwijde pandemie, inclusief veel vampiers.

The Book of M

Peng Shepherd schreef dit vooralsnog onvertaalde boek over een wel heel bijzondere pandemie: het verliezen van je herinneringen.

Set in a dangerous near future world, The Book of M tells the captivating story of ordinary people caught in an extraordinary catastrophe, risking everything to save the ones they love. In the middle of a market in India, a man’s shadow disappears. This mysterious phenomenon spreads like a plague, and while those afflicted gain a strange new power, it comes at a horrible price: the loss of all their memories.

Newsflesh trilogie

Als Mira Grant niet schrijft over een bizarre ramp op zee, dan schrijft ze wel over een virus dat mensen in zombies verandert. Net als Into the Drowning Deep is ook dit (nog) niet vertaald naar het Nederlands. De trilogie bestaat uit de boeken Feed, Deadline en Blackout.

The year was 2014. We had cured cancer. We had beaten the common cold. But in doing so we created something new, something terrible that no one could stop.

Op dit moment kun je de complete trilogie kopen voor nog geen vier euro!

The Passage trilogie

Blijkbaar zijn vampieren een fijn onderwerp voor boeken en films over een pandemie. Misschien maakt het feit dat het overduidelijk fictie en geen werkelijkheid is, het behapbaarder voor veel mensen. Misschien houden we gewoon erg van onze vrienden met grote hoektanden. Deze trilogie is wél weer vertaald en heet De Oversteek trilogie in het Nederlands. Er is ook een televisieserie, maar die bleek zo slecht dat hij al na één seizoen werd gecancelled.

Corona tips: spellen

Corona tips: wat te kijken, lezen en spelen

Er zijn ook een aantal spellen met een pandemie als thema. Als je dan toch thuis moet zitten, kun je ’s avonds best een borspel er bij pakken, mits je natuurlijk met een aantal mensen in één huis woont. Het is momenteel niet heel handig een spelletjesavond te organiseren. En als je in je eentje bent: ook geen probleem. Dan hebben we de perfecte app voor je in dit rijtje staan.

Pandemic

Iedere spellenliefhebber kent Pandemic wel. Dit is een van de leukere coöperatieve spellen, ook omdat er veel verschillende rollen en mogelijkheden zijn. Het basisspel heeft inmiddels ook een aantal uitbreidingen, waardoor je urenlang spelplezier zult hebben.

Pandemic: Legacy

Pandemic Legacy is nóg uitgebreider dan het basisspel en diens uitbreidingen. Dit is een ware campagne, waar je (afhankelijk van hoe vaak je speelt) weken tot maanden over kan doen. Zo zitten we die coronacrisis wel uit! Je speelt 12 tot 14 sessies, maakt aanpassingen in het regelboek en op de kaarten en plakt stickers om zo aanpassingen te maken. Er zijn verschillende ‘seizoenen’ verkrijgbaar, genoeg voor uuuuuuren spelplezier.
Overigens zoek ik nog steeds een groepje om dit eens mee te spelen, dus hit me up op Twitter of Instagram om Legacy Season 1 te gaan spelen.

Pandemic: Rapid Response

Rapid Response is de nieuwste titel uit de Pandemie-reeks, en deze speelden we afgelopen november voor het eerst op het Spellenspektakel. Dit is een compleet anders spel met andere spelmethode. Het heeft op de titel en het uiterlijk na weinig te maken met Pandemic, maar dat neemt de pret niet weg.

Plague Inc.

Deze app (voor zowel Android als iOS) is te spelen op telefoon of tablet. Via de Play Store is de app zelfs gratis, Apple gebruikers moeten er een klein bedrag voor betalen. Dit spel is een simulatie, waarbij jij het virus speelt. De bedoeling van het spel: de mensheid wegvagen. Hoewel dit misschien niet de meest tactische titel is nu, is dit echt een heel verslavend spel.

Can you infect the world? Plague Inc. is a unique mix of high strategy and terrifyingly realistic simulation. Your pathogen has just infected ‘Patient Zero’. Now you must bring about the end of humanity by evolving a deadly, global Plague whilst adapting against everything humanity can do to defend itself.

Wat ga jij de komende weken doen?

Heb je iets aan onze Corona tips gehad? Hopelijk konden we je een beetje op weg helpen met wat toepasselijke titels. Als jij nog aanraders op dit gebied hebt, dan zien we die natuurlijk graag terug in de comments. Stay safe allemaal, en was je handen!

Laat een reactie achter

Nora

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.