Free Guy: precies wat je van een Ryan Reynolds film verwacht

Soms wil je gewoon een goede film kijken. Een film die precies is wat je verwacht. Een film die geen moeilijk verhaal heeft, maar wel een goede verhaallijn. Een film vol met toffe karakters en vooral een film met humor. En een film die een beetje onze manier van leven te kakken zet. Zo’n film is Free Guy.

Waar gaat Free Guy over?

Free Guy gaat over Guy. Een doodgewone man die in een alles behalve doodgewone wereld leeft. Hij leeft in een wereld vol bankovervallen, ontploffingen en ‘hero’s’. Mensen met zonnebrillen. Dat zijn volgens Guy de koelste mensen die er zijn. 

Elke dag heeft Guy precies dezelfde routine. Hij staat op, zegt zijn vis gedag, haalt koffie en gaat naar de bank waar hij werkt met zijn beste vriend. Hij wenst mensen geen ‘good day’ maar een ‘great day’. Een goede gast dus, met een enorm saai leven. Tot dat hij zich gaat afvragen of er niet meer is dan dit saaie leven. 

Free Guy is een echte Ryan Reynolds film

Free Guy Molotov Girl Geekish

Je hebt van die acteurs die verwachtingen scheppen. Bij The Rock verwacht je actie, bij Julia Roberts romantiek. En bij Ryan Reynolds verwacht je een niet al te ingewikkelde film bomvol humor die toch verrassend goed in elkaar zit. En dat is precies wat je krijgt bij Free Guy. Ondanks dat het plot vrij simpel is, de karakters niet al te ingewikkeld zijn en er geen hele verrassende twists in de film zitten, is het wel echt een goede film. Ryan Reynolds weet de karakters altijd zo heerlijk neer te zetten. Bijna het tegenovergestelde van Jim Carey. Waar Cary de karakters juist mega overdreven neerzet, is Reynolds juist de meester in de eenvoud. En daardoor ga je je toch verbinden met een compleet belachelijk en simpel karakter als Guy. 

Echte good guys en echte bad guys

Free Guy recensie Geekish film

Tegenwoordig is het meestal niet meer zo duidelijk wie nu de good guys en wie nu de bad guys in een film zijn. Good guys hebben donkere kanten en bad guys waren ooit goed. Maar niet bij Free Guy. In deze film zijn alle karakters precies wat ze lijken: de goody good guy, de niet zo dappere beste vriend, de slechterik en de held. En al is het allemaal heel voorspelbaar, het is toch lekker om naar te kijken. Het is een film die alle klassieke filmtrucs in een modern jasje steekt. Of nee, het is een film die alle klassieke filmtrucs uitvoert met moderne camera’s en CGI. En dat pakt in deze film echt mega goed uit. 

De moderne versie van The Truman Show

Ken je deze film nog. Die was ook echt geniaal. Free Guy is eigenlijk de moderne versie van The Truman Show. Ook in Free Guy komt de hoofdpersoon erachter dat zijn wereld niet is wat het lijkt. En ook in deze film probeert de hoofdpersoon aan zijn eigen saaie leven te ontsnappen. 

En dan nog even over de rest van de cast

Ryan Reynolds is natuurlijk awesome, maar vergeet de rest van de cast niet. Met een vleugje Stranger Things, zowel van de producer Shawn Levy als van acteur Joe Keery. En natuurlijk Taika Waititi die zijn rol weer heerlijk overdreven neerzet. Echt een gevalletje ‘you love to hate him’. En Jodie Comer als echte superheld Molotovgirl. En deze cast werkt, ook omdat ik denk dat ze achter de schermen ook de humor hebben die ze in de film zo goed neerzetten. 

Kortgezegd is deze film echt een aanrader als je gewoon even een lekkere feelgood actiefilm wilt kijken. 

Free Guy draait nu in de bioscoop.

Free Guy

Film
4.3

Plot

3.5/5

Actie

4.5/5

Special effects

4.5/5

Humor

4.5/5

Voorspelbaarheid

4.5/5

Goed

  • Heerlijke actiefilm
  • Goede cast
  • Simpel en goed in elkaar gezet

Niet zo

  • Super voorspelbaar

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.