Bill Skarsgards Pennywise is nog wraakzuchtiger in IT: Chapter 2

In een nieuw interview heeft Bill Skarsgard gezegd dat zijn Pennywise nog verdorvener en wraakzuchtiger is dan in het eerste deel. IT: Chapter 2 komt in de herfst uit in de bioscoop. Skarsgards opmerkingen geven de indruk dat het tweede deel nog enger gaat worden dan het eerste deel.

Het einde van deel 1

Het eerste deel van de remake uit 2017 eindigde met The Loser Club die er achter kwamen dat het niet toegeven aan hun angsten de manier was om Pennywise te verslaan. Of in ieder geval om ervoor te zorgen dat hij zich 27 jaar lang niet meer laat zien. Ieder van hen belooft dat ze terug zullen keren als volwassenen als de moordende clown weer terugkeert, net als in het boek. Dat is het punt waarop Chapter 2 zal beginnen. Tot nu toe heeft alleen Stephen King het tweede deel helemaal gezien en hij was onder de indruk.

De evolutie van Pennywise

Bill Skarsgard sprak met het Amerikaanse tijdschrijft EW over zijn rol en hoe zijn personage in 27 jaar tijd is veranderd. Skarsgard zei: “Hij heeft het altijd al zo gedaan, dus hij zal niet veranderen in zijn uiterlijk. Hij ziet eruit zoals hij eruit wil zien voor een specifieke prooi op dat moment, maar ik denk wel dat er een verandering is.”

Pennywise zal er dus hetzelfde uitzien, maar Skarsgard hintte er wel op dat de clown qua persoonlijkheid is veranderd.

“Zijn laatste zin – ‘Fear…’ dat is hoe hij angst voor de eerste keer ervaart en hij is een soort van geshockeerd en verrast. Hij vraagt zich af, wat is dit?”

Het is natuurlijk niet gek dat Pennywise verandert na 27 jaar de tijd te hebben gehad om zijn strategie te herzien. Over die verandering zegt Skarsgard: “Het wakkert de haat en boosheid naar de kinderen toe aan, zij zullen volwassenen zijn nu, dus ik denk dat er een nog kwaadaardigere Pennywise komt.”

Pennywise heeft natuurlijk verassing aan zijn kant. Hij kan namelijk in alles verandering wat hij wil. Skarsgard: “Je kunt hem veranderen of nog gekker maken, maar hij is niet gebonden aan continuiteit zoals een normaal personage dat is. We kunnen zijn onvoorspelbaarheid ontdekken nu dat het publiek hem als personage kent. We kunnen ze nog steeds shockeren.”

Een waardig vervolg

De komende film zal een sterrencast hebben die de volwassen versies van de kinderen zal spelen. Zo zullen James McAvoy, Jennifer Chastain en Bill Hader in de film spelen. Zie hieronder de eerste trailer van de film.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.