A glimpse of Geekish: het team achter de content

Ben jij benieuwd wie de geeks achter Geekish zijn? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Een van de nieuwere leden was benieuwd naar het ontstaan van Geekish en heeft daarom besloten op onderzoek uit te gaan. Dit is de geschiedenis achter het oprichten én de oprichters van Geekish.

A glimpse of Geekish

In het begin der tijde was daar The Sassologist: een Engelse website met hetzelfde idee als Geekish, namelijk recensies en achtergrondartikelen over boeken, film, series en andere popculture aspecten. Toen oprichter Ingrid en vaste blogger Nora toe waren aan een nieuwe uitdaging, werd Geekish geboren. Langzaam breidde de Geekish familie zich uit en is de website uitgegroeid tot wat het nu is.

Ingrid is in eerste instantie onze oerknal geweest. In het dagelijks leven is ze docent Engels en woont ze samen met haar twee honden. De ander helft van de motor achter Geekish is Nora. Zij zit in het marketingteam van een internationaal bedrijf met de hoofdvestiging in Nederland. Daarvoor heeft ze vier jaar in de e-commerce gewerkt en in Utrecht Journalistiek gestudeerd. Thuis heeft ze een man en kleuter.

Tussen alle hectiek doordeweeks, weten de dames het toch voor elkaar te krijgen om regelmatig leuke nieuwe artikelen te plaatsen, maar hoe is dat tot stand gekomen?

Ingrid, waarom ben je ooit begonnen met The Sassologist?

“Ik keek ontzettend veel films en series en las veel boeken. Ik merkte dat ik altijd graag mijn mening wilde delen, maar niet iedereen in mijn omgeving was daar even enthousiast over. Voor mij was dit dus een manier om te schrijven over mijn passie. In eerste instantie was The Sassologist een persoonlijke blog, maar al snel verveelde dat en begon ik dus enkel over popculture te schrijven.”

Op een gegeven moment besloot je dat je wilde groeien. Hoe is dat verlopen?

“Ik had een oproepje op Twitter geplaatst en daar werd meteen op gereageerd. Voordat Nora en ik besloten samen te werken, kenden we elkaar al via social media.” Nora vult haar aan: “Als ik het me goed herinner, zijn we elkaar gaan volgen op social media ten tijde van ‘Gaimangate’. Neil Gaiman, een favoriete schrijver van ons allebei, kwam voor twee lezingen naar Nederland en alles wat daar mis kon gaan, ging mis. Dat was in 2013. Toen hebben we elkaar nog niet in het echt ontmoet. Dat duurde best lang, tot de editie van Dutch Comic Con met Jason Isaacs. Op DCC zien we elkaar inmiddels standaard ieder half jaar. Fijne traditie.”

Nora, hoe ben jij bij The Sassologist terecht gekomen?

“Ik heb Ingrid direct en berichtje gestuurd na haar oproep op Twitter, omdat ik met haar mee wilde bloggen bij The Sassologist. Ik heb tijdens mijn studie altijd al recensies geschreven, voor o.a. 8Weekly en Elf Fantasy Magazine (die laatste bestaat niet meer) en wilde dat graag weer oppakken. Mijn eerste recensie was die over Suicide Squad, op 8 september 2016.”

Ook Ingrid zag meteen een match: “Ik merkte dat ik niet alleen iedere dag meer iets kon plaatsen en was dus erg blij dat Nora wilde helpen. Nu zijn we al jaren partners in crime.”

Waarom hebben jullie doorgepakt met Geekish? Ook omdat het veel werk is om zo veel nieuwe content te blijven maken

Ingrid: “Met The Sassologist ben ik in het Engels begonnen. Ondanks het feit dat ik ontzettend van de Engelse taal houd, wilde ik ook iets anders proberen. Nora en ik hebben toen besloten dat het het beste was om helemaal opnieuw te beginnen, in het Nederlands. Natuurlijk was het even spannend om weer van niets iets te maken, maar het is nu wel echt iets dat we samen hebben opgezet. Dat maakt me trots.”

Ook Nora zag dat er bij The Sassologist een connectie miste met de Nederlandse blog- en popcultuur wereld: “Er zijn maar heel weinig Nederlandse bloggers die in het Engels schrijven. Dus we besloten de stoute schoenen aan te trekken en een Nederlandse site te starten. Dat is natuurlijk wel een grote stap, want we zouden vanaf 0 moeten beginnen, terwijl we met The Sassologist best een lekker bereik hadden. We hebben op Utrecht Centraal in de Bistrot een eerste bespreking gehouden over wat we wilden. Het moeilijkste? De naam verzinnen. Het moest in één keer de lading dekken en niet te cheesy zijn.”

Uiteindelijk zag Geekish in de herst van 2018 het levenslicht. Lees hier het állereerste artikel. De officiële launch was op 11 november met een winactie.

Ondertussen is Geekish flink gegroeid. Wat blijft voor jullie de motivatie om door te gaan?

Ingrid: “Het gevoel van teamwork en het feit dat we onze passies nu met elkaar kunnen delen. Het is ook meer geworden dan enkel een werkrelatie. We zijn ook goede vrienden geworden die bij elkaar terecht kunnen. En natuurlijk is het ook fijn dat ons team nu zo uitgebreid is. Zeven mensen ondertussen! Daar ben ik ook blij mee. Ik vind het daarnaast nog steeds fijn dat ik mijn mening kwijt kan over alles wat ik zie en lees.

Nora: “Ik denk ook dat Ingrid en ik elkaar goed aanvullen, we vormen een goed team dat lekker op elkaar in is gespeeld. We zien elkaar niet vaak IRL, dat is het enige minpunt, maar we wonen ook niet echt in de buurt van elkaar (Utrecht en Brabant). Wat betreft Geekish: ik vind het fijn om te kunnen schrijven over dingen die ik persoonlijk erg leuk vind: boeken, films en tv. De groepschat die we sinds een paar maanden met het uitgebreide team hebben, vind ik ook gezellig en een goede toevoeging.

Motivatie genoeg dus, maar waar halen jullie inspiratie vandaan?

Ingrid: “Het kan van alles zijn. Als ik een film kijk of een boek lees, maar ook als ik op social media iets tegenkom waar ik over wil praten.”
Nora: “Alles wat ik lees, zie en doe. Ik heb een klein notitieboekje waarin ik opschrijf waarover ik nog zou willen schrijven.”

Naast actuele content, schrijft het Geekish team ook over gouwe ouwes, odes aan en diverse lijstjes. Inspiratie genoeg dus. Heb jij zelf een leuk idee voor content of wil je misschien ook meeschrijven als (gast)blogger? Laat het ons weten! Misschien kan jij Geekish zelf inspireren.

Laat een reactie achter

Jennifer

https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/

Check mijn social media voor updates over mijn fantasyreeks De Legendes van Pendar, reviews van andere boeken en fanart! Ik proeflees ook graag.

Ook interessant

1 Comment

  • Leuk om te lezen! 🙂 Ik heb echt het idee dat ik jullie pas een paar maanden echt fanatiek volg, cool om te zien dat er echt nog een hele geschiedenis achter zit. Blijf zo doorgaan in ieder geval 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.