Recensie: The Perfect Date is voorspelbaar

Noah Centineo. Het is een naam die tot vorig jaar weinig belletjes liet rinkelen. Totdat de film To All The Boys I’ve Loved Before uitkwam op Netflix. In een klap was Noah een tieneridool. Meisjes kwijlen als ze een foto van hem zien (als docent op een middelbare school kan ik dit bevestigen). Netflix vond het een goed idee om Centineo te bombarderen tot hun nieuwe hartendief en hem zoveel mogelijk rollen te geven in zwijmelige tienerfilms. Het gaat lastig worden voor Centineo om zijn imago ooit nog om te buigen naar dat van een serieus acteur. Voor nu staat de nieuwste toevoeging aan zijn filmografie op Netflix. The Perfect Date klinkt als een Matthew McConaughey film uit de jaren ’00. De film is kijkbaar en vliegt voorbij. Het enige probleem? Alle clichés zijn uit de kast getrokken, wat de film ontzettend voorspelbaar maakt.

Waar gaat het over?

Brooks Rattigan (Centineo) is een jongen die opgroeit in een arme buurt samen met zijn vader. Hij heeft de ambitie om naar Yale te gaan, maar hij mist iets extra’s op zijn cv en genoeg geld. Nadat hij de kans aanneemt om het vriendje te spelen van de tegendraadse Celia Lieberman (Laura Marano) tegen betaling, realiseert hij zich dat hier geld mee te verdienen valt. Samen met zijn beste vriend die programmeur is, ontwikkelt Brooks een app waarin hij zichzelf aanbiedt als gezelschap voor alle gelegenheden. Tussendoor ontmoet hij ook nog het meisje van zijn dromen. Maar als de zaken goed gaan, moet Brooks toch gaan nadenken over wat hij echt wil in zijn leven.

Recensie: The Perfect Date is voorspelbaar

Schattig maar we hebben het al te vaak gezien

Op zich is het idee van The Perfect Date redelijk origineel. Brooks moet zich voor iedere date weer aanpassen en weet daar goede zaken mee te doen. Toch valt het originele concept weg op het moment dat alle clichés van stal gehaald worden. Hebben we een onpopulair meisje dat zelfverzekerd lijkt maar stiekem gewoon om liefde verlegen zit? Check! Hebben we de knappe mannelijke hoofdpersoon die door zijn nieuwe populariteit ineens een lul wordt maar hierdoor groeit? Check. Hebben we het populaire knappe rijke meisje? Yep. Vergeet natuurlijk niet de beste vriend die alleen mag opdraaien voor de plot convenience. Check check dubbel check.

Het is niet zo dat The Perfect Date per definitie een slechte film is. In tegendeel, de film is best vermakelijk. Het tempo zit er goed in en hoewel de humor wel een beetje mist, zul je je best vermaken. Het is natuurlijk ook belangrijk om de doelgroep in de gaten te houden. Dit is een film gericht op tienermeisjes en dan vooral de tienermeisjes die zwijmelen bij het zien van Noah Centineo. Zij zullen in ieder geval wel goed aan hun trekken komen. Voor de wat oudere kijker mist het verhaal toch enige diepgang en originaliteit. Gelukkig weet de cast zelf er wel nog wat van te maken. De chemie tussen Centineo en Marano is aanstekelijk, wat er voor zorgt dat de film in ieder geval dragelijk blijft om naar te kijken.

Conclusie

Mocht je ouder zijn dan zestien, dan is deze film wellicht niets voor jou. To All The Boys I’ve Loved Before is een romcom die wat dat betreft beter in elkaar zit en waar je ook genoeg Noah in te zien krijgt. De film is niet slecht, maar ook niet echt goed. The Perfect Date zal vooral tienermeisjes en hopeloze romantici kunnen behagen.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.