Recensie: Siren geeft een nieuwe twist aan zeemeerminnen

Op Videoland zijn de eerste twee seizoenen te vinden van de zeemeerminnen-serie Siren. Nee, het gaat niet over de lieve, leuke, zeemeerminnen uit series als H2O Just Add Water. In plaats daarvan volgt Siren de legende van de traditionele zeemeerminnen die met hun gezang, schippers van hun boten de zee in de lokken.

Waar gaat Siren over?

Recensie: Siren geeft een nieuwe twist aan zeemeerminnenIn het vissersdorpje Bristol Cove vangen vissers Chris, Xander en Ted een bijzonder wezen in hun net. Een van de vissers raakt hierbij gewond, want het wezen is sterker dan ze hadden verwacht. Een medisch team schiet te hulp en het ‘wezen’ en de gewonde visser, verdwijnen spoorloos. Vanaf dat moment verandert alles in het kleine vissersdorpje. De legende van zeemeerminnen komt langzaam weer tot leven als de bijzondere Ryn in Bristol Cove opduikt. Ze komt terecht bij Ben en zijn vriendin Maddie, waar langzaam een vriendschap tot leven komt. Ben en Maddie komen achter het echte bestaan van Ryn en helpen haar met het nieuwe leven op aarde. En alle bedreigingen die daarbij komen kijken. Het leger is namelijk ook bijzonder gefascineerd naar de zeewezens en vooral hun DNA. Maar behalve helpen, ontstaat er ook iets heel anders tussen Maddie, Ben en Ryn: een verliefdheid. Of een obsessie?

Origineel

Er zijn veel films en series gemaakt over zeemeerminnen, maar een twist zoals in Siren heb ik nog niet vaak gezien. Al vanaf kinds af aan ben ik dol op zeemeerminnen verhalen, zoals The Little Mermaid en H2O Just Add Water. In alle versies waren zeemeerminnen aardig en mooi, geen monsters. In Siren zijn de zeemeerminnen alles behalve dit: het zijn roofdieren zodra ze in het water zijn en hebben alleen maar aandacht voor hun prooi. Siren heet niets voor niets Siren, de naam doelt op de ‘siren’, de hypnotische muziek die de zeemeerminnen en -mannen zingen om zeelieden het water in te lokken. De serie beeldt de zeemeerminnen af zoals de originele legendes.

Voorspelbaar

Ondanks dat Siren voor het eerste seizoen heel fascinerend is, wordt het na de zoveelste aanval op de zeemeerminnen, wel herhaaldelijk. Heel veel nieuws gebeurt er niet meer na seizoen één en wat er wel gebeurt, is vaak voorspelbaar. Toch is het wel de moeite waard om door te kijken, al is het alleen omdat je gehecht raakt aan de personages. Wat de serie namelijk bijzonder maakt is de driehoeksrelatie tussen Ben, Maddie en Ryn. In de sprookjes over zeemeerminnen, zijn het bijna altijd de mannen die verleid worden door de zeemeerminnen. Maar in Siren raken zowel Ben als Maddie gefascineerd door Ryn. De serie gaat niet alleen om het zeemeermin zijn, maar laat ook heel mooi zien hoe verliefdheid werkt tussen jonge mensen en bovennatuurlijke wezens.

Siren Seizoen drie

Op Videoland staan tot dusver alleen de eerste twee seizoenen en wie seizoen drie wil zien, moet dit tot nu toe nog illegaal doen. Ik heb besloten nog even geduldig te wachten tot seizoen drie (hopelijk) op Videoland komt. Wel is het bekend gemaakt dat seizoen drie het laatste seizoen is, omdat de serie niet opgepakt is door het netwerk voor een vierde seizoen. Dit betekent helaas dat seizoen drie het laatste seizoen is en hoogstwaarschijnlijk eindigt met een cliffhanger en veel open vragen. Maar desalniettemin is dit zeker een heerlijke wegkijker voor de grijze dagen van de herfst.

0.00
4.15

Verhaallijn

3.5/5

Editing

5.0/5

Originaliteit

4.0/5

Goed

  • Originele insteek
  • Visueel indrukwekkend

Niet zo

  • Voorspelbaar

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.