Recensie: Mortal Kombat is zo slecht nog niet

Een verfilming van een videospel, dat loopt over het algemeen niet zo goed af. Toch kijk ik ze iedere keer weer, in de hoop dat het deze keer wel een stuk beter gaat. Zo was ik na het zien van de trailer van de nieuwe Mortal Kombat best enthousiast. Als liefhebber van martial arts en iemand die heel vroeger de spellen speelde, zag het er uit alsof er eindelijk een goede verfilming van een spel kwam. In 1995 werd er al een over-de-top verfilming van het spel uitgebracht. Die heeft de test der tijd niet echt doorstaan. Ook was ik na het zien van Jiu Jitsu met Nicolas Cage mijn vertrouwen in martial arts films wel even kwijt. Wat blijkt? De nieuwe Mortal Kombat film is helemaal niet zo slecht. Natuurlijk zijn er genoeg punten die beter konden, maar al met al is dit een best goed geslaagde verfilming.

Waar gaat Mortal Kombat over?

MMA vechter Cole Young was ooit een sterke vechter, maar dat is al lang verleden tijd. Hij weet echter niet dat hij een nakomeling is van een legendarische ninja. Dit is ook de reden dat de heerser van Outworld, Shang Tsung, zijn sterkste krijger genaamd Sub-Zero stuurt om Cole te vermoorden. Cole vreest voor de veiligheid van zijn familie. Hij gaat op zoek naar de mysterieuze Sonya Blade, na een tip van Jax, die dezelfde vreemde drakentattoo heeft als waarmee Cole werd geboren. Al snel bevindt hij zich in de tempel van Lord Raiden, de beschermer van de Earthrealm. Hier traint Cole met doorgewinterde krijgers om zich voor te bereiden op de aanval van de Outworld. De vraag is of hij op tijd zijn arcana weet te vinden en zo de wereld kan redden.

Recensie: Mortal Kombat is zo slecht nog niet

Prima fatalities en special effects

Het belangrijkste aan een film als deze is dat de fans van de franchise tevreden worden gehouden. Daarnaast moet er ook gezorgd worden dat het algemene publiek het verhaal snapt. Wat dat betreft weet Mortal Kombat het best goed te doen. Helaas voor de echte fans is er nog geen toernooi in deze film, maar krijgen we wel een achtergrondverhaal. Voor het plot hoef je de film echter niet te kijken. Die is zoals te verwachten viel flinterdun. Dat wil echter niet zeggen dat de film niet vermakelijk is. Vooral de Australische crimineel Kano is een genot om naar te kijken, omdat hij zelfs Wolverine op een zeer beleefd persoon laat lijken.

Hoewel de film prima fatalities heeft, is het bloed en het geweld toch een tandje minder dan in de spellen. Er is ook genoeg aandacht besteed aan de special effects en die zien er prima uit. Daarnaast zit de cast vol met getalenteerde martial artists, die ervoor zorgen dat de brutaliteit van de gevechten goed naar voren komt. Joe Taslim en Hiroyuki Sanada zorgen er vooral voor dat de eeuwenoude rivaliteit tussen Sub-Zero en Scorpion goed tot leven komt. De manier waarop ze vechten is indrukwekkend en voor de echte fans van de serie zitten er veel verwijzingen naar de games.

Recensie: Mortal Kombat is zo slecht nog niet

Conclusie

Mortal Kombat voelt soms aan alsof de makers teveel wilden in te weinig tijd, maar toch blijft er een film over die vermakelijk genoeg is om zowel fans als de gewone kijker te vermaken. Vooral het tweede deel is sterk met indrukwekkende vechtpartijen en special effects. Verwacht geen cinematisch hoogstandje, maar als je van actiefilms houdt en wel tegen grof geweld kan, dan is Mortal Kombat zeker een film om te kijken.

Mortal Kombat

0.00
3.4

Plot

2.0/5

Actie

4.5/5

Visuele effecten

4.0/5

Cast

3.5/5

Fatalities

3.0/5

Goed

  • Goede actie
  • Goede visuele effecten

Niet zo

  • Matig plot

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.