Wat is de TVA in de Loki serie?

Voor alle Marvel fans is het weer feest want momenteel is Loki eindelijk te zien op Disney+. Volgens Kevin Feige gaat de serie grote impact hebben op het verdere verloop van de MCU en dus is het belangrijk om de serie goed te begrijpen. In de eerste aflevering werden we voorgesteld aan een organisatie genaamd de TVA oftewel Time Variance Authority. Zoals we al hebben geleerd in Endgame zorgt het tijdreizen ervoor dat er verschillende alternatieve tijdlijnen kunnen ontstaan. Deze hebben potentieel disastreuze gevolgen. The Ancient One waarschuwde de Avengers dat tijdreizen niet slim was. Ze vergat daarbij de TVA te vermelden. Een geheime machtige organisatie opgezet door nog machtigere cosmische wezens genaamd de Time Keepers. Zij moeten er voor zorgen dat de alternatieve tijdlijnen geen gevaar vormen.

In de eerste aflevering ving de TVA de Loki die ontsnapt was met de tesseract in Endgame. Hoewel de TVA niet zo bekend zijn als bijvoorbeeld de Avengers of Fantastic Four, heeft de organisatie toch een belangrijke rol gespeeld in het Marvel universum. Zoals het er nu naar uit ziet zullen ze ook een grote rol gaan spelen in de komende films en series.

Wat is de TVA in de Loki serie?

Wat is de Time Variance Authority?

De Time Variance Authority werd in 1986 gecreerd door schrijver en artiest Walt Simonson in Thor #371. Thor werkt hierin samen met een agent van de TVA genaamd Justice Peace om een simpele tijdreis dreiging te stoppen. Er werd echter nog verder niets verteld over de organisatie.

Niet veel later bracht Simonson de TVA terug in zijn Fantastic Four strips. Hierin werden de Fantastic Four voor het tribunaal gesleept door Justice Peace omdat ze zich met de tijdlijn hadden bemoeid. Hierin werd meer bekend over de TVA, bijvoorbeeld dat hun hoofdkwartier zich bevind op een plek genaamd de Null Time Zone. Deze bestaat in een andere dimensie buiten tijd. Hoewel de TVA soms agenten van buitenaf zoeken, zoals Thor, worden vrijwel alle medewerkers genetisch ontworpen om specifieke banen te vervullen.

Simonson introduceerde ook Mobius M. Mobius, een hoge pief in de TVA gebaseerd op de overleden Marvel schrijver Mark Gruenwald. Gruenwald was bekend vanwege zijn enorme kennis van de Marvel geschiedenis. In de serie wordt Mobius gespeeld door Owen Wilson.

Wat is de TVA in de Loki serie?

Wie zijn dan de Time Keepers?

In de Loki serie waren het de Time Keepers die de TVA hadden opgericht. In de comics kwamen ze echter na het einde van de TVA. De Time Keepers kwamen het eerst voor in Thor #243 uit 1976. In de verre toekomst zorgt de laatst levende TVA agent, ookwel He Who Remains genaamd, ervoor dat er een groep wezens komt die voor altijd de tijd in de gaten houden. Soms kunnen ze de tijd zelfs manipuleren. Het eerste experiment gaat mis en daardoor ontstaan de Time Twisters; kwaadaardige wezens met controle over tijd die alleen de boel willen overnemen.

Met de hulp van Thor en zijn vrienden kan He Who Remains de Time Twisters verslaan. Hierna worden de Time Keepers gemaakt. In de geschiedenis van de comics zijn de Time Keepers met veel bekende personages in aanraking gekomen. De Time Keepers kwamen vooral in aanraking met Immortus. Immortus ontmoette de Time Keepers voor het eerst nadat hij de instructie kreeg om Wanda Maximoff te vermoorden. Zij zou namelijk op een dag verantwoordelijk zijn voor een grote tragedie. Deze tragedie gebeurde ook omdat Immortus Wanda niet vermoorde, maar gebeurtenissen zo manipuleerde dat de kinderen van Wanda niet meer bestonden. Deze verhaallijn komt ook deels voor in WandaVision.

Ondanks het feit dat de TVA en Time Keepers veel met Thor in aanraking zijn geweest, hebben de TVA en de Time Keepers in de comics Loki eigenlijk nooit echt ontmoet. Loki is wel ooit een Agent of Asgard geweest, omdat hij moest boeten voor zijn daden. Wellicht dat dat inspiratie is geweest voor de avonturen in de Loki serie.

Wat is de TVA in de Loki serie?

De TVA en Time Keepers in de MCU

Er is nog niet veel bekend over wat de invloed gaat zijn van de TVA en Time Keepers in de MCU. We weten natuurlijk dat er een Multiverse aan zit te komen, maar wat de TVA hierin betekenen is nog niet helemaal duidelijk. We kunnen natuurlijk wel raden.

De TVA kan een rol spelen in het brengen van een personage als Deadpool in de MCU. We weten namelijk dat hij eraan zit te komen. Wie wil er geen Loki en Deadpool samen zien>

Natuurlijk is de TVA vooral bekend van hun rol in de Fantastic Four. Ook deze franchise zal op een gegeven moment een debuut gaan maken in de MCU.

De Time Keepers hebben vooral een connectie met hun vijand Kang, en dat wordt de slechterik in Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de oudere versie van Kang, Immortus, die samenwerkt met de Time Keepers. In WandaVision werden er verhalen verteld die te maken hebben met Immortus en de Time Keepers. Wanda gaat ook een rol spelen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Volgens Feige heeft Loki ook een belanfrijke rol in deze multiverse. Hierdoor alleen al zijn er verschillende mogelijkheden.

We kunnen natuurlijk ook Spider-Man: No Way Home niet vergeten. Hierin wordt er ook gehint naar een eigen multiverse.

De Time Keepers zijn ook een essentieel onderdeel van Avengers Forever, waardoor er ook potentie is voor een Avengers film met helden uit verschillende delen van de tijdlijn of de multiverse. Wellicht dat we dan toch een aantal oude helden terug gaan zien. Een andere heldin die bij de TVA betrokken zal zijn is She-Hulk. Ook zij krijgt een eigen serie met Tatiana Maslany in de titelrol.

Als laatste is er natuurlijk ook Thor, die veel connecties heeft met de TVA en de Time Keepers. Wellicht dat we de TVA dus ook weer terug zullen zien in Thor: Love and Thunder.

Het is even afwachten, maar het lijkt erop dat er veel goeds te wachten staat voor Marvel fans.

 

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.