Geekmas recensie: Holidate is cliché maar wel oké

Het is weer zover! We mogen weer aftellen naar Kerst en dat betekent dat het wederom tijd is voor Geekmas! Deze maand nemen we jullie mee in onze kerstvoorbereidingen. Denk aan recensies van Kerstfilms, maar ook artikelen met tips voor het beste geekish corona-proof Kerstfeest en natuurlijk nieuwjaar. Want wie heeft er geen behoefte aan om 2020 achter zich te laten? Dat dachten wij ook! Vandaag starten we de maand met een recensie van een populaire Kerstfilm te vinden op Netflix, namelijk Holidate met Emma Roberts. Een Kerstfilm voor volwassenen, die redelijk cliché is, maar wel gewoon lekker wegkijkt. Ook wel eens fijn.

Waar gaat Holidate over?

Sloane (Roberts) is de enige van haar gezin die nog single is. Haar oudere zus Abby is getrouwd met Peter en heeft vier kinderen. Haar broer, York, vraagt zijn vriendin ten huwelijk na slechts drie maanden. Vandaar dat de moeder van Sloane er op gebrand is om haar jongste kind aan de man te krijgen.

Het punt is dat Sloane eigenlijk niet wil daten. Ze is nog steeds niet over haar ex heen, ondanks het feit dat hij vreemd is gegaan. De feestdagen zijn dus deprimerend voor Sloane. Maar dan komt ze Jackson tegen. Ze komen er achter dat ze allebei niet op zoek zijn naar iets serieus, maar gewoon een date zoeken voor de feestdagen.

Ze besluiten om een deal te sluiten. Ze zullen elkaars date zijn voor alle feestdagen, oftewel een holidate. Zo hoeven ze niet alleen te zijn, maar wordt er ook niet meer van ze verwacht. Dit verloopt echter toch anders dan gepland.

Recensie: Holidate is cliché maar wel oké

Cliché maar best leuk

Holidate is qua voorspelbaarheid een cliché Kerstfilm. We weten natuurlijk allemaal al wat er uiteindelijk gaat gebeuren. Toch is dit niet storend. Het verschil met de meeste andere films is dat we de hoofdpersonages meteen van hun slechtste kant zien. Dat is verfrissend. Holidate volgt voor de rest de standaard formule van een romantische komedie, al wordt er toch een stuk meer in gescholden dan andere films. Het is dus niet echt een film om te kijken met het hele gezin. Toch gaat Holidate nooit helemaal over de scheef, en valt de romantiek ook tegen. Dat is jammer aangezien de hoofdrolspelers een goede chemie hebben. Het script is echter niet overtuigend genoeg om het verhaal echt boeiend te maken. Het concept is natuurlijk al eerder uitgewerkt in films zoals Friends With Benefits en Sleeping with other People.

Toch is Holidate vermakelijk om te kijken. Misschien omdat het wel niet zo zoetsappig is als menig andere Kerstfilm. Roberts en de Australische Luke Bracey hebben een goede chemie. Toch is het jammer dat de verhaallijnen van de bijrollen (Kristin Chenoweth steelt de show) veel interessanter zijn dan het hoofdverhaal.

Conclusie

Holidate is prima om naar te kijken en is heus vermakelijk. Er had echter meer potentie in het verhaal gezeten. Nu is het vanaf het eerste moment voorspelbaar. Het is prima dat het een wat volwassenere film is qua taalgebruik, maar dat maakt de film niet per definitie beter. Het is dus een leuke film om voor een keer te kijken, maar het zal zeker geen klassieker worden.

Holidate

0.00
3.15

Personages

3.5/5

Verhaallijn

2.8/5

Originaliteit

2.5/5

Kerstsfeer

3.0/5

Kristin Chenoweth

4.0/5

Goed

  • Leuke bijrollen
  • Wat volwassener
  • Kristin Chenoweth

Niet zo

  • Voorspelbaar

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.