Recensie: Extraction laat je op het puntje van je stoel zitten

We kennen Chris Hemsworth natuurlijk voornamelijk als Thor in de Marvel-films. Naast de God van de Donder speelt hij ook vaak soldaten. Zo zagen we hem eerder al in 12 Strong en is hij momenteel op Netflix te zien in de film Extraction. Voor deze laatste film heeft Hemsworth enorm hard getraind. In de drie maanden die het kostte om de film op te nemen, moest hij iedere dag zware vechtchoreografie doen. Daarnaast moest hij iedere dag trainen voor de volgende dag. Dat harde werken is te zien. Hoewel Extraction weinig verhaal heeft, is het een harde actiefilm. Die actie is dan ook het hoofdpersonage in deze film, al is de dunne verhaallijn genoeg om te blijven boeien.

Waar gaat Extraction over?

Tyler Rake (Chris Hemsworth) is een onbevreesde huurling die niets meer te verliezen heeft. Hij wordt ingehuurd om de gekidnapte zoon van een maffiabaas te redden, die zelf achter de tralies zit. Tyler komt terecht in een onderwereld vol met wapenhandelaren en drugssmokkelaars. De dodelijke missie wordt bijna onmogelijk, waardoor de levens van Tyler en de jongen voorgoed zullen veranderen.

Recensie: Extraction laat je op het puntje van je stoel zitten

Weinig diepgang, veel actie

Extraction werd geregisseerd door Sam Hargraves. Het is zijn eerste film als regisseur, want eerder was hij vooral bekend als stuntman in verschillende MCU films. Dit is ook duidelijk terug te zien in deze film. De actie ziet er fantastisch uit, al is het geweld soms toch een beetje te veel. Als je er van houdt is het geen probleem, maar anders wel iets om rekening mee te houden. Het script voor de film is geschreven door Joe Russo (ja, die van de Russo broers. Je weet wel, die Infinity War en Endgame hebben geregisseerd). Ondanks het feit dat de verhaallijn flinterdun is, weet hij het toch enige emotie mee te geven. Daardoor blijft het leuk om de film te kijken.

Een van de hoogtepunten van de film is een single-shot scène van twaalf minuten. In deze scène is het net alsof je er bij bent terwijl er een achtervolging in een auto plaatsvindt, die langzaam over gaat naar een achtervolging te voet en een uiteindelijke showdown in een apartement. Dit is een voorbeeld van goede actie waar veel regisseurs nog wat van kunnen leren.

Hemsworth maakt de film. Hij is fysiek goed in vorm en weet alle vechtscènes overtuigend te brengen. Daarnaast weet hij ook de meer emotionele laag van de film te dragen, wat niet makkelijk is als de focus op actie zo groot is.

Conclusie

Extraction is geen film vol verrassingen, en juist daarom werkt het zo goed. De actie is het belangrijkste, en het verhaal komt daarna. De film is simpel en zit vol met clichés, maar weet het toch te laten werken. Mocht je een liefhebber zijn van snoeiharde actie, dan is Extraction zeker een aanrader.

Extraction is nu te zien op Netflix.

Extraction

3.75

Plot

2.5/5

Actie

4.5/5

Personages

3.0/5

Chris Hemsworth

5.0/5

Goed

  • Heel goede actie
  • Chris Hemsworth

Niet zo

  • Magere verhaallijn

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.