Grey’s Anatomy breekt record met 332e aflevering

Grey’s Anatomy. De serie die al langer op televisie is dan dat sommige van onze broertjes en zusjes op de wereld zijn. De serie verbrak afgelopen week een record in Amerika met de uitzending van de 332e aflevering. Het werd hiermee de langstlopende medische serie ooit in Amerika. Geen van de acteurs, en zelfs niet programmamaker Shonda Rhimes, hadden dit succes zien aankomen. Toch duiken duizenden mensen elke dag weer in de levens van de artsen in het Grey Sloan Memorial Hospital, maar hoe komt het dat de serie nu al bijna vijftien jaar lang op televisie is en nog steeds een succes is?

Vijftien seizoenen

Meer dan 300 afleveringen zijn er inmiddels uitgezonden van Grey’s. Sinds 2005 is de serie op de buis te zien en zit niet alleen het Amerikaanse publiek, maar ook de rest van de wereld vol smart te wachten op elke nieuwe aflevering. Het nieuwste seizoen wordt uitgezonden op Net5 en op Videoland zijn de rest van de seizoenen te zien. In alle seizoenen die er zijn geweest, zijn er een record aantal dramatische momenten gebeurd. De artsen zijn verwikkeld in ingewikkelde relaties en niets gaat zonder een beetje drama. Het ziekenhuis heeft al te maken gehad met een brand, een schietpartij, meerdere tragische auto-ongelukken, een vliegtuigcrash en zelfs een doorgeknipte LVAD draad. Maar juist die drama is een grote factor in het succes van de serie. Elke aflevering voelt als een emotionele rollercoaster en zorgt dat je de volgende aflevering onmogelijk niet kan kijken. Ondanks er tientallen afleveringen zijn geweest, blijft de serie vol spanning, drama en unieke momenten die er voor zorgen dat de kijkers geboeid blijven. En natuurlijk zijn we allemaal te gehecht geraakt aan Meredith Grey en de rest van de artsen om te stoppen met kijken.

Grey's Anatomy breekt record met 332e aflevering

Komen en gaan

De serie heeft afscheid genomen van vele acteurs en ook hun armen geopend voor nieuwe acteurs. Maar Ellen Pompeo, die Meredith Grey speelt, weet kijkers sinds 27 maart 2005 al geboeid te houden. In vele interviews heeft ze gezegd dat haar contract getekend is tot seizoen 16 en dat ze blij is met de keuze die ze destijds heeft gemaakt om in de show te blijven. Zo heeft ze in een interview met ABC News aangegeven dat het voor een vrouw van haar leeftijd moeilijk kan zijn om een rol te krijgen in Hollywood, waar ze toch veelal opzoek zijn naar jonge actrices. En de 20 miljoen dollar die ze met Grey’s verdient zal misschien ook wel mee hebben gespeeld.

Het succes

Maar waarom zitten elk jaar weer duizenden mensen gekluisterd aan de buis als er een nieuwe seizoen van Grey’s komt? De show draait inmiddels al 14 jaar en nog steeds is het één van de meest succesvolle series die Amerika ooit heeft gekend. Telkens ontdekt een nieuwe generatie weer de serie en kijkt alle seizoenen achter elkaar in één ruk. Ellen Pompeo noemt één van de grootste redenen voor het succes dat Grey’s voor een groot deel van de kijkers echt even een momentje van rust is. Een ontsnapping van de werkelijkheid. Dit hoewel de serie ook realistisch is en recente onderwerpen aankaart zoals aanslagen en grote schietpartijen. Wat het echte geheim is van de serie, komt misschien wel nooit naar boven. Maar dat het een succes is, dat is al jaren lang duidelijk.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.