Geekmas: Kerstgezel.nl is één van de leukste kerstseries

Kerstgezel.nl. Toen ik de serie zag staan op de NPO website, dacht ik eerst dat het een soort documentaire was of een real-life serie. Maar niets was minder waar. Vier afleveringen lang volg je Noor, die net voor het kerstdiner van haar familie gedumpt wordt en wederom weer geen date mee kan nemen naar het diner. Tot ze op het idee komt van Kerstgezel.nl.

Waar gaat Kerstgezel.nl over?

Noor heeft een relatie met haar baas, maar wordt net voor kerst ontslagen en gedumpt. Verslagen komt ze thuis te zitten, met honderden vragen van haar familie wanneer ze Joost nu eens gaan zien en of hij dit jaar komt met kerst. Al Noors’ zussen en broers hebben al een relatie en zelfs kinderen. In paniek belooft ze haar familie dat Joost dit jaar komt, alleen is er geen Joost meer.

Tot ze in de bar tegen iemand aanloopt die ook niemand heeft om mee te nemen naar zijn kerstborrel. Deze ontmoeting sparkt een idee bij Noor en haar vrienden en zo komt Kerstgezel.nl tot stand, een website waarop mensen een Kerstgezel kunnen huren om mee te nemen naar feestjes, borrels, diners of om gewoon wat gezelligheid te hebben met de kerst. Het groeit uit tot een groot succes en Noor neemt één van haar kerstgezellen mee naar haar diner, maar dat loopt niet zo goed uit als verwacht. 

Mooi, knus en gezellig

Geekmas: Kerstgezel.nl is één van de leukste kerstseries

Een heerlijke serie, dat is de beste en kortste samenvatting van deze mini-serie. Veel kerstseries en -films zijn voorspelbaar en niet heel origineel, maar Kerstgezel is onvoorspelbaar en origineel. En ook enorm gezellig, mooi en leuk om te kijken. Het idee van een Kerstgezel kunnen huren is eigenlijk een heel mooi en leuk idee, omdat niet iedereen gezelschap heeft in de decembermaand. Het is dan ook niet alleen oppervlakkige, leuke kerstserie, maar kaart ook serieuze onderwerpen aan als single zijn en eenzaamheid. Ik vond het heel mooi hoe de makers alle belangrijke onderwerpen in elkaar hadden weten te smelten en het tot een mooie serie te maken. De druk van een relatie moéten hebben met de feestdagen zodat je je partner mee kan nemen naar het kerstdiner zal niet geheel onherkenbaar zijn voor de meesten en dat kaart deze serie erg mooi aan. 

Kerstfeeling

Het is niet een serie die geheel draait om kerst en je wordt niet in elke scène platgegooid met het kerstthema, maar het ontbreekt zeker niet. Noors familie werkt in een tuincentrum dat op en top gedecoreerd is in kerstsferen. Kerstbomen, lichtjes, kerstballen, je ziet het genoeg voorbij komen. Ook leeft de serie toe naar kerst en oud en nieuw en je kan  dus heerlijk meeleven met de feestelijke dagen. Evenals bij veel Nederlandse kerstseries komen de dingen als familieruzies op kerst en hectiek van het organiseren van een kerstdiner voorbij. Erg herkenbaar dus. 

Conclusie

Iets negatiefs heb ik niet te zeggen over deze serie. Ik ben sowieso vaak fan van series van omroep MAX en NPO en deze hoort echt wel weer in dat rijtje. Het is een heerlijke, knusse, wegkijk serie. Het zijn vier afleveringen van ongeveer 40 minuten en dus perfect voor een derde kerstdag binge. 

Kerstgezel.nl

Perfecte kerstserie
4.4

Verhaal

5.0/5

Cast

5.0/5

Humor

4.5/5

Kerstsfeer

3.0/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.