Geekmas: Hjem Til Jul is voorspelbaar, maar leuk en grappig 

Ik had er nooit aan gedacht om een Noorse serie te kijken totdat Hjem Til Jul (Home for Christmas) op mijn Netflix pagina verscheen. Hoewel mijn Noors niet bepaald goed is, besloot ik het toch een kans te geven. En voor wie de cheesy winterse feelgood kerstserie zoekt: Hjem Til Jul is de perfecte serie daarvoor.

Waar gaat Hjem Til Jul over? 

Het eerste seizoen van de Noorse Netflix serie volgt de dertigjarige Johanne. Ze deelt een appartement met haar vriendin Jørgunn, is verpleegster in een ziekenhuis en single, als één van de weinigen in haar omgeving. Vrijwel al haar zussen, broers en vrienden hebben relaties en krijgen kinderen. Drie jaar geleden werd Johanne gedumpt door de, in haar families’ ogen, perfecte vriend en schoonzoon en sindsdien is het er niet meer van gekomen. Totdat ze tijdens een familiediner op de eerste adventszondag, eruit floept dat ze een vriend heeft onder alle druk van haar familie en dat ze deze meeneemt met het kerstdiner.

Na deze belofte durft ze niet toe te geven dat ze heeft gelogen en gaat ze koortsachtig op zoek naar een gepaste vriend. Ze doet mee aan een rampzalige speeddate avond, heeft een escaperoom date die eindigt in een ruzie, gaat langlaufen met een ander die ze niet bij kan houden en gaat op een hele gezellige filmdate, tot hij na de film haar favoriete film afkraakt. Niemand lijkt de perfecte te zijn en de tijd dringt.. 

Cheesy en feelgood

Geekmas: Hjet Til Jul is voorspelbaar, maar leuk en grappig 

Noorwegen, sneeuw, overal kerstlichtjes en mooie gekleurde huisjes is al een heel goed begin voor een kerstserie. Daarnaast is het ook nog grappig en zit er romantiek en drama in. Het is dan ook echt een heerlijke feelgood kerstserie. Je kan erbij lachen, traantjes wegpinken en smelten bij romantische scenes. Zeker doordat het zich afspeelt in Noorwegen, in een land dat op zichzelf al erg winters is in de wintermaanden, voelt het enorm kerstig. Ik vind het alles bij elkaar een perfect recept voor een kerstserie. 

Voorspelbaar

Erg origineel is het eerste seizoen van deze Noorse serie niet. In elke aflevering heeft Johanne een nieuwe date en daar draait het dan ook om. Na de vierde aflevering was ik wel een beetje klaar met deze verhaallijn, maar omdat je toch gehecht raakt aan Johanne en haar zoektocht naar de liefde, bleef ik wel plakken. Het is nu eenmaal een typische kerstserie en die zijn vaak voorspelbaar. Dat nemen we dan maar voor lief. 

Conclusie 

Ondanks dat je elke ondertitelde zin moet lezen (tenzij je Noors heel goed is) en niet ondertussen wat anders kunt doen, is deze serie wel echt een aanrader. Maar dan een aanrader voor als je even gefocust een serie wilt kijken en niet op je telefoon wilt zitten en een serie wilt kijken. Het is echt een feelgood serie, waarbij je kan lachen en geheel mee kan leven met Johanne en haar rampzalige liefdesleven. Daarbij zijn de afleveringen maar een half uur en kan je ze heerlijk achter elkaar wegkijken. 

Hjem Til Jul

Lekker wegkijken
4

Verhaal

3.0/5

Cast

4.0/5

Humor

4.0/5

Kerstsfeer

5.0/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.