Geekmas: Hjem Til Jul seizoen twee is beter dan seizoen één

Na seizoen één van Hjem Til Jul (Home For Christmas) achter elkaar te hebben gekeken, werd het ook tijd voor seizoen twee. Gelukkig stond deze ook op Netflix. En ook al is het vaak dat een volgend seizoen niet zo leuk is als het eerste seizoen, was dat bij Hjem Til Jul absoluut niet het geval. Wat een heerlijk seizoen was seizoen twee!

Waar gaat Hjem Til Jul over? 

Geekmas: Hjem Til Jul seizoen twee is beter dan seizoen één

In deze recensie is te lezen waarover seizoen één gaat. Aan het einde van het eerste seizoen krijgt Johanne honderd rozen opgestuurd op kerstavond, zonder kaartje van wie het is. Ze neemt aan dat het haar huidige vriend is geweest, want ja, eindelijk heeft Johanne iemand aan de haak geslagen. In het begin lijkt het perfect en lijken ze allebei hoteldebotel verliefd. Totdat in de aanloop naar kerst, er steeds meer barstjes beginnen te ontstaan. Hij ruimt de vaatwasser extreem net op, vind Johanne haar grapjes niet leuk, wilt niet mee zwemmen en zit heel erg in over haar ex… Daarbij staat Kerst om de hoek, Johanne haar relatie staat op springen en tot overmaat van ramp hebben haar ouders een pauze genomen en zit haar moeder in Parijs. Zou er dit jaar dan wel een kerstdiner komen?

Herhaling of leuk? 

Na seizoen één was ik een beetje klaar met de herhalende verhaallijn van Johanne en haar (rampzalige) dates. Het was elke aflevering weer hetzelfde en hiervoor was ik ook bang voor met seizoen twee. Echter viel dit heel erg mee. De serie liet het date leven van Johanne een beetje los en richtte zich ook meer op andere personages, zoals haar beste vriendinnen en hun (gebroken) relaties, haar ouders en haar collega’s. Natuurlijk draaide het nog steeds grotendeels om Johanne haar liefdesleven, maar ik was blij dat het niet weer hetzelfde riedeltje was van in elke aflevering een andere date. 

Nog steeds voorspelbaar

Het is en blijft een kerstserie, dus voorspelbaarheid is wellicht een ding dat er gewoon bij hoort. Wel een tipje van de sluier: het einde van de serie was allesbehalve voorspelbaar en dat maakte het wel weer goed. Het deed het tweede seizoen ook echter niet te min, want zoals ik zei, ik heb maar gewoon geaccepteerd dat het erbij hoort. 

Kerst, warm en knus 

Net zoals seizoen één draait deze serie ook weer om de dagen naar kerst. Het begint bij kerstavond, rent dan door het jaar heen tot we weer in december zijn. Kerst staat dus wederom helemaal centraal. Sneeuw, lichtjes, kerstbomen uitzoeken, kerstkoren en (mislukte) kerstdiners. Ook al zijn de kerstdagen voorbij, het is nog steeds heerlijk om bij weg te smelten. 

Conclusie

Ik zeg het niet vaak, maar bij Hjem Til Jul vond ik seizoen twee beter dan seizoen een. Al moet je seizoen een wel hebben gezien om het vervolg te snappen, raad ik het wel aan. Het is een heerlijke wegkijk serie die je zo in een avond gezien hebt. Perfect voor deze rare tussen kerst en oud en nieuw dagen. 

Hjem Til Jul S2

Perfect voor december
4.6

Verhaal

5.0/5

Cast

5.0/5

Originaliteit

3.0/5

Kerstsfeer

5.0/5

Humor

5.0/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.